Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: Mali Šalamon

Školica, od 15 do 17 sati

Dob djece: 6 do 11 godina

Na ovotjednoj radionici za najmlađe upoznat ćemo se sa skulpturom „Mali Šalamon“ kipara Zvonimira Lončarića, koji se osim kiparstvom bavio crtanjem animiranih filmova u sklopu Zagrebačke škole crtanog filma.

Skulptura „Mali Šalamon“, od samog naziva pa do oblika od kojih se sastoji, vrlo je neobična. Šalomonova je glava poput balona ili kugle, a tijelo poput kruške ili ogriska jabuke. A tek noge: izgledaju kao pravi i valjci i teško je zamisliti da bi Šalomon mogao trčati s njima. A gdje su ruke? Ruku ni nema!

Promatrajući „Malog Šalomona“ naučit ćemo koje su to osnovne karakteristike skulpture (volumen, prostor), što je to stilizacija i što znači pojam umjetničke slobode, koji se tako često spominje. Pokušat ćemo odgonetnuti i odakle potječe neobično ime Šalamon i tko je on zapravo bio. Da li je možda bio umjetnikov dobar prijatelj, lik iz nekog crtića ili netko treći?

I na kraju, okušat ćemo se u izradi vlastitih skulptura likova od papira i novina.

Materijal i pribor su osigurani.

Voditeljica: Jelena Lulić, studentica Nastavničkog odsjeka na Akademiji likovnih umjetnosti

ZBOG OGRANIČENOG BROJA POLAZNIKA, OBVEZNO JE PRIJAVITI SE NA: eduakcija@msu.hr

Prijave su otvorene do petka 29.11.2013.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.