Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Održana promocija knjige T-HT NAGRADA @ MSU.HR.

U petak, 22. studenog 2013., održana je u Dvorani Gorgona MSU-a promocija knjige T-HT NAGRADA @ MSU.HR.

Knjiga predstavlja rezultat jedinstvene višegodišnje suradnje kulturnog i poslovnog sektora na području vizualnih umjetnosti u Hrvatskoj. Projektom je tijekom 6 godina, kroz 5 velikih izložbi prikazano 170 umjetnika i umjetničkih grupa te je predstavljeno oko 200 radova. Publikacija ujedno predstavlja i analizu niza pojava, situacija i razvoj suvremene scene s jasnim pregledom recentnog stvaralaštva u Hrvatskoj.

O knjizi je, osim v.d.ravnateljice MSU-a Snježane Pintarić, na promociji govorio i Ivica Mudrinić, predsjednik uprave i glavni direktor Hrvatskog Telekoma, koji je tom prigodom objavio ovogodišnji natječaj za dodjelu četiriju nagrada za radove s područja suvremene vizualne umjetnosti pod nazivom: T-HTnagrada@msu.hr.

Natječaj je otvoren za umjetnike koji se bave medijskom umjetnošću i novim tehnologijama, ali jednako su tako pozvani i oni koji rade u tradicionalnim medijima ili pak oni čija djela nastaju sintezom različitih izričaja i tehnika.

Uvjet za sudjelovanje na Natječaju jest da su prijavljeni radovi nastali nakon 1. siječnja 2010. godine te da su kandidati državljani Republike Hrvatske. Osim otkupnih i novčanih nagrada, radovi će postati zbirkom T-HT@MSU, a sama svrha nagrada jest poticanje umjetničkog stvaralaštva na polju suvremene umjetnosti u Hrvatskoj. Natječaj će biti otvoren do 31. prosinca 2013.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.