Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: Velika tajna

Školica, od 15 do 17 sati; dob djece: 6 do 11 godina

Jeste li već naišli na zatvorenu kutiju u kojoj se nalaze stvari koje je netko želio sakriti od znatiželjnika?

Jeste li bar na tren poželjeli zaviriti ispod poklopca? Gurnuti ruku i opipati što se u njoj nalazi? Možda niste odoljeli prilici poviriti u neku ladicu koju mama uporno drži zaključanom?

Imate li i vi neko tajno skrovište u kojem čuvate predmete za koje ne želite da ih drugi vide?

Mi u muzeju čuvamo jednu veliku tajnu. Nalazi se na 3. katu gdje su izložena i druga umjetnička djela koja su pomalo tajnovita, zato su i smještena u Velikoj enigmi svijeta.

To je „stvar“ koju nam je na poklonila umjetnica Duba Sambolec. U muzej je stigla u velikom sanduku na koji je zaljepljena naljepnica na kojoj piše samo „Stvar“ (The Thing), a mi moramo zamišljati što se zapravo u tom sanduku krije.

Na ovotjednoj radionici imat ćemo priliku nakratko zaviriti u sanduk i otkriti koja je to tajna „stvar“ sakrivena u njemu i zašto se ona čuva u muzeju, a ne u tajnom skrovištu umjetničine kuće. Potom ćemo izraditi vlastite kutije ispunjene tajnama.

Ako doma imate neki predmet koji biste željeli sakriti od pogleda, ponesite ga sa sobom na radionicu!

Materijal i pribor su osigurani.

Voditeljica: Kosjenka Laszlo Klemar, povjesničarka umjetnosti

ZBOG OGRANIČENOG BROJA POLAZNIKA, OBVEZNO JE PRIJAVITI SE NA: eduakcija@msu.hr

Prijave su otvorene do petka 6.12.2013.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.