Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

DODO TANK

Radionica rezidentice Ursule Achternkamp

7. prosinca, 20:00 – 22:00, Pogon Jedinstvo

U sklopu suradnje udruge Pogon s uglednom institucijom za rezidencijalne programe Akademie Schloss Solitudeiz Stuttgarta i partnerstvom s Muzejom suvremene umjetnosti u kojemu je umjetnicima omogućen smještaj u muzejskim apartmanima, na tromjesečnoj rezidenciji boravi umjetnica Ursula Achternkamp.

Početnu inspiraciju za svoj projekt umjetnica je pronašla u zenitističkom časopisu (Dada Tank, 1922.) iz fundusa Muzeja suvremene umjetnosti.

Poziv na review - preview radionice DODO TANK:

http://www.upogoni.org/wp/2013/dodo-tank-radionica/

Ursula Achternkamp (1975., Rheine, DE) studirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Münsteru i na École Supérieure des Beaux-Arts u Ženevi. Osim što se bavi umjetničkim radom, surađivala je s fondacijom Bauhaus Dessau te sudjelovala na nekoliko projekata-izložbi kao što su: kuriranje stalnog postava Bauhaus-Settlement Dessau-Törten u Konsum Building-u Waltera Gropiusa, bila je dio kustoskog tima Archilab Europe – Strategic Architecture (suradnja Bauhaus Dessau s FRAC centrom, Orléans, Francuska), te rad na International Building Exhibition IBA Urban Redevelopment Saxony-Anhalt ‘Less is Future’. Svoje radove izlagala je na grupnim i samostalnim izložbama u Češkoj, Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj, Latviji i Švicarskoj. Dobitnica je nagrada Prix 2006 de la Fondation Gertrude Hirzel, Prix Neumann de la Ville de Genève 2004 te Förderpreis of the Art Academy Münster u 2001.

Više o umjetnici: http://www.upogoni.org/wp/pilot-projekt-rezidencijalnog-programa/ursula-achternkamp/

Organizator: Pogon


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.