Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Program

"MSU4" - program za djecu

Subota 14.prosinca 2013.

Draga djeco, roditelje pod ruku i pravac u MSU na proslavu rođendana!

svi programi su besplatni. Potrebne su prijave na radionice.

11.00 sati Edukativna radionica ZBRKA U POKRETU u prostoru Ekstenzije

Voditelj radionice: Luka Kedžo, fotograf

Broj polaznika: 6 – 8 / oprema: digitalni fotoaparat

Dob: 8 – 12 god.

Polaznici i polaznice radionice „prešetat“ će stalni postav MSU-a, Zbirke u pokretu te s pomoću fotografije napraviti svojevrsnu reakciju ili – Zbrku u pokretu.

Nakon uvodnog upoznavanja i razgovora polaznici će svojim odabirom fotografirati jedni druge u Zbirci čime završava prvi dio radionice. Drugi dio radionice uključuje komentiranje fotografija i bilježenje komentara na samu fotografiju.

Nakon fotografiranja i komentiranja slijedi postavljanje izložbe u prostorima Školice MSU-a.

Radionica je ostvarena u suradnji s Udrugom Praktikum – centrom za djecu i mlade.

http://www.udruga-praktikum.hr/

prijave: daniela.bilopavlovic@msu.hr

12.00 Projekcija animiranog filma: Ernest i Celestina, 2012, 79'

režija: Stéphane Aubier, Vincent Patar, Benjamin Renner / Belgija, Francuska, Luksemburg

Preporučujemo djeci od 6 godina i više

Iz belgijsko-francuske tvornice animiranog filma stiže dobitnik najvažnije francuske nagrade César za najbolji animirani film. Ernest i Celestina priča je o prijateljstvu između dvaju potpuno različitih svjetova; malog miša koji nije htio postati stomatolog i velikog medvjeda koji nije želio postati javni bilježnik. Film podsjeća na vrijeme predivnih rukom crtanih filmova, kada su crtači vladali industrijom i komercijalnost nije bila imperativ. Ernest i Celestina oduševili su i žiri filmskog festivala u Cannesu 2012., koji im je dodijelio posebnu nagradu, jedno u nizu priznanja koja je dobila ova animirana adaptacija dječje knjige belgijske spisateljice Gabrielle Vincent.

TRAILER: http://www.youtube.com/watch?v=UJ1rmOYLr2U

Projekcija je organizirana u suradnji s udrugom Djeca susreću umjetnost.


15.00 - 17.00 Kreativna radionica Svjetlonosne igre; voditeljica: Hanan El Sayed, Školica


Volimo ples zraka svjetlosti na površinama skulpture! Na mnogim skulpturama kipara Vojina Bakića, svjetlost priča posebnu priču – treperi, odbija se, bljeska.

Na početku radionice istražit ćemo odnos volumena, prostora i svjetlosti, igrajući se aluminijskim folijama, papirom, bojama i različitim oblicima. Pokušat ćemo oživiti zrake svjetlosti na glatkim, svjetlucavim i reflektirajućim površinama.

No ovdje nije kraj priče! Nakon što izradimo skulpture, džepnim lampicama usmjeravat ćemo na njih svjetlost iz različitih kuteva, te fotoaparatom zabilježiti svjetlosni ples na našim skulpturama.

Radionica je namijenjena djeci od 6 do 11 godina.

Prijave na eduakcija@msu.hr

16.00 Projekcija igranog filma Ledeni zmaj, The Ice Dragon / Isdraken

Martin Högdahl, Sweden, 2012. 77'

Preporučujemo djeci od 9 do 15 godina

Jedanaestogodišnji Šveđanin Mika u filmu Ledeni zmaj nakon majčine smrti živi s ocem. Kada on završi na odvikavanju od alkohola, Mik se seli kod tete na sjever Švedske. Mik nadilazi početne probleme u novoj sredini pri čemu mu pomaže prijateljica Pi. No ubrzo se javljaju nove poteškoće jer ga socijalna služba želi poslati kod udomitelja. U svojoj potrazi za novim domom, Mik bježi na ledenom zmaju, posjeduje tvornicu mačaka i zaljubljuje se po prvi put... Ova bajkovita avantura u režiji autora Martina Högdahla namijenjena je školarcima od trećeg do petog razreda!

TRAILER: http://www.youtube.com/watch?v=29TWqY8hb8s

Projekcija je organizirana u partnerstvu s udrugom Djeca susreću umjetnost.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.