Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: Svi Bakićevi bikovi

Školica, od 15 do 17 sati

Dob djece: 6 do 11 godina

I ove subote nastavljamo s radionicama vezanim uz izložbu Vojina Bakića „Svjetlonosne forme“.

Jedna od omiljenih Bakićevih tema bio je bik - moćna, masivna životinja koja nas pomalo straši svojom snagom. Tijekom života izradio ih je mnogo, u različitim materijalima i tehnikama. Na izložbi „Svjetlonosne forme“ pronaći ćemo tako bikove nacrtane flomasterom i tušem na papiru, ali i one napravljene od sadre, gline, terakote, mramora, granita, bronce, lima, olova. Neki su čak načinjeni od kartona i lako savitljive aluminijske folije. Pojedini su prikazani vjerno, onako kakve ste ih možda vidjeli na seoskom imanju, na televiziji, na filmu ili na fotografijama. No, najveći broj bikova na izložbi do te je mjere pojednostavljenog oblika da ih jedva prepoznajemo.

Bakićevi bikovi razlikuju se i po veličini - neki su maleni, neki veći, a jedan je gotovo prirodne veličine. Možda ćete htjeti odmjeriti svoju snagu s njim? Za to će biti dovoljno fotografirati se pored njega.

Nakon što na izložbi pronađemo, pogledamo i proučimo sve Bakićeve bikove i sami ćemo se okušati u izradi skulpture bika. Poslužit ćemo se aluminijskom folijom da bismo pokazali kako i tako krhkim i savitljivim materijalom možemo dočarati snagu ukoliko uhvatimo pravi oblik. Ako vam bikovi baš i nisu omiljene životinje, nema problema. Snagu možemo pokušati predstaviti i uz pomoć neke druge životinje, jer na našoj je radionici dopušteno izraditi cijelo životinjsko carstvo.

Materijal i pribor su osigurani.

Voditeljica: Kosjenka Laszlo Klemar, povjesničarka umjetnosti

ZBOG OGRANIČENOG BROJA POLAZNIKA, OBVEZNO JE PRIJAVITI SE NA: eduakcija@msu.hr

Prijave su otvorene do petka 20.12.2013.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.