Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Stručno vodstvo izložbom Vojina Bakića „Svjetlonosne forme“: Zračenje Bakićevih oblika kroz vrijeme

srijeda, 18. 12. 2013, u 17 sati, vodi Nataša Ivančević, kustosica izložbe

Vrijednost djela Vojina Bakića bezvremenska je – jer upravo svojim apstraktnim izričajem zrače snažnom energijom znaka/simbola, jer su čisti estetski objekti koji sažimaju kolektivno i individualno iskustvo povijesti. Riječ je umjetniku koji je ostavio i doslovno i metaforički monumentalne tragove na ovim prostorima.

Prva Bakićeva retrospektiva sadrži oko 200 skulptura i osamdesetak crteža, ali i skice, makete spomenika, fotografska uvećanja, projektnu i osobnu dokumentaciju te filmsku građu.

Za ovu izložbu publika je pokazala velik interes – očito je taj izniman kiparski opus ostao živ i cijenjen. Kroz njegovo djelo, u kojem se istodobno mogu iščitati i društveno-političke prilike u kojima je stvarao, ali i životna priča osebujnog umjetnika obilježenoga obiteljskim tragedijama, vodit će kustosica izložbe, Nataša Ivančević.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.