Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Boris Cvjetanović, fotograf, predstavlja svoj rad

srijeda, 18. prosinca u 18 sati, u Arhivu Tošo Dabac u Ilici 17.

Moderator: Boris Greiner

Jedan od naših najboljih snimatelja postava izložbi u galerijskom prostoru i majstora fotografija arhitekture održat će predavanje u kojem će predstaviti svoje fotografske serije u sklopu programa 5. dana fotografije Arhiva Tošo Dabac. Koristeći jednostavne tehnike i postupke u prirodnom osvjetljenju, stvara širok spektar minijatura svakodnevnice, od tjeskobnih do spokojnih. Uglavnom preferira crno-bijelu fotografiju, ali od 1997. radi i u boji.

"Za razliku od uobičajene prakse u fotografiji da se tjeskobi, bijedi i nevolji suprotstavlja glamur, Cvjetanovićev je kontrapunkt zebnji nedizajnirana prisnost i privatnost. Kadar njegove fotografije većinom je organiziran stabilno, bez kompozicijskog egzibicionizma, snimka je mirna, atmosferska i nepatvoreno suosjećajna. Cvjetanović je fotograf koji manje lovi motiv, a više meditira nad njim."

Boris Cvjetanović rođen je u Zagrebu, 21. travnja 1953. Diplomirao je na likovnom odsjeku Pedagoške akademije u Zagrebu. Od 1976. do 1984. radio je kao kipar restaurator u Restauratorskom zavodu Hrvatske. Profesionalno se bavi fotografijom od 1984. godine. Bio je urednik fotografije 1987. i 1988. u Studentskom listu. Od 2007. radi kao predavač za fotografiju na novim medijima pri Akademiji likovnih umjetnosti.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.