Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Program

Premijera filma „Žrtveno janje“

Od subote, 11. siječnja u 20.00 sati u kinu Metopolis prikazuje se britanski triler Žrtveno janje (The Scapegoat) redatelja Charlesa Sturridgea. Riječ je ekranizaciji romana Daphne du Maurier iz 1957, čiji je raniji roman Rebecca ekranizirao Alfred Hitchcock. U prvoj ekranizaciji ovog filma iz 1959. glumili su Alec Guiness i Bette Davis. U glavnim ulogama nove ekranizacije su Matthew Rhys, Alice Orr-Ewing, Andrew Scott, Jodhi May i Sylvie Testud.

Godine 1952. bogataš u problemima Johnny Spence iskoristit će iznimnu sličnost s učiteljem Johnom Standingom za zamjenu identiteta. Nakon što je bezuspješno pokušao razjasniti situaciju, John prihvaća novi identitet, no hoće li se snaći ili će postati žrtveno janje Johnnyjeva okrutna plana?

Charles Sturridge (London, Velika Britanija, 1951) scenarist je, producent te televizijski i flmski redatelj. Trostruki je osvajač BAFTA-e za najbolju televizijsku dramsku seriju za Povratak u Brideshead (Brideshead Revisited, 1981, Zlatni globus u istoj kategoriji), Longitude (2000) i Shackleton (2002). Filmografja (dugometražni igrani flm): Runners (1983), Aria (omnibus, 1987), A Handful of Dust (1988), Gdje se anđeli plaše kročiti (Where Angels Fear to Tread, 1991), Istinita vilinska priča (FairyTale: A True Story, 1997, BAFTA za najbolji dječji flm), Lassie (2005).


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.