Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

MUGI izlaže u MSU

Noć muzeja, 31. siječnja, u 19 sati

Kako mladi, budući vizualni umjetnici, vide neke od uvijek aktualnih filmskih tema kao što su film noir, SF filmovi, autore poput Hitchcocka ili nikad do kraja shvaćene Marilynke, pitanje je koje je postavio prošlogodišnji natječaj MUGI. Rezultate tog natječaja vidjet ćemo u predvorju i Školici Muzeja suvremene umjetnosti, u Noći muzeja, 31. siječnja 2014. u 19 sati. Tako Pedagoški odjel MSU-a, u suradnji s organizatorima natječaja, Filmsko-kreativnim studijom VANIMA, Galerijskim centrom Varaždin i uz potporu Grada Varaždina, podupire vizualni izričaj najmlađih autora i hrabri ih na javni istup.

Cilj regionalnog natječaja MUGI (akronim: Mladi U Galeriji Izlažu), bio je potaknuti mlade iz pet susjednih županija da kroz multidisciplinarni pristup izraze svoju fascinaciju filmom i vizualnim umjetnostima.

MUGI se odvijao pod sloganom Izađi iz ladice – izloži se, trajao je od svibnja do srpnja 2013, a pozvao je mlade u dobi od 15 do 25 godina iz Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije da naprave pet do deset radova u dvodimenzionalnom mediju (crtež, slika, fotografija, kolaž...) o jednoj od četiri ponuđene filmske teme: Marilyn Monroe - ikona 20. stoljeća, Alfred Hitchcock - lik i djelo, film noir – atmosfera ili filmski plakat za SF film – za film/filmove koji postoje ili koje zamišljaju.

Mladi autori Martina Stipan, Varaždin; Marina Šafarić, Nedelišće; Tim Verteri, Krapina i Mihael Bađun,Varaždin, čiji su radovi odabrani za izlaganje, nagrađeni su samostalnom izložbom u predvorju Kina-Galerije u Varaždinu u trajanju od mjesec dana. Glavnu nagradu - izložbu u Školici MSU-a - trebao je dobiti jedan od četvero autora. Budući da je kvaliteta radova bila ujednačena, a ovo je prvo izdanje MUGI-ja, selektori Nada Beroš (MSU), Darko Sačić (Grad Varaždin) i Ivan Mesek (GCV), odlučili su nagraditi svih četvero autora izlaganjem u MSU-u izabravši njihove najbolje radove.

Otvorenje: petak, 31. 1. 2014. u 19 sati.

Školica i predvorje MSU-a

Izložba se može razgledati od 31. siječnja do 16. veljače 2014. Radno vrijeme: od utorka do nedjelje od 11 do 17 sati; ponedjeljkom zatvoreno.

Više informacija o MUGI-ju pročitajte na www.kino-galerija.hr/mugi i www.msu.hr

Novi natječaj MUGI s četiri nove teme traje od 17. veljače do 1. srpnja 2014.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.