Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: IZREZANA SKULPTURA

Školica, subota, 25. 1. 2014, od 15 do 17 sati

Sigurno već znate da se skulpture mogu izraditi modeliranjem gline, klesanjem kamena, tesanjem drva, lijevanjem bronce... Jeste li znali da se mogu izraditi i rezanjem, izrezivanjem i savijanjem materijala?

Kipar Vojin Bakić izradio je čitav niz skulptura zarezivanjem i savijanjem metalne ploče u raznim smjerovima. Nazvao ih je Razvijene površine, Prorezane razvijene površine, Dijagonalno razvijene površine. Neke od njih možemo vidjeti na njegovoj velikoj retrospektivnoj izložbi „Svjetlonosne forme“ u prostoru za povremene izložbe.

Nakon što pogledamo odabrane radove i kratki film u kojem umjetnik pokazuje proces izrade, i sami ćemo se okušati u „izrezivanju“ skulptura. No, za razliku od Bakića mi ćemo koristiti svjetlucavi karton, koji je puno mekši, ali poput metala reflektira svjetlost i prostor u kojem se nalazi. Umjesto dodavanja materijala, mi ćemo, dakle, nešto oduzimati i od plošne kartonske forme dobit ćemo skulpturu čiji će volumen rasti i raščlaniti se baš poput živog organizma, biljke, stabla, korijena...

Dob djece: 6-11 godina

Materijal i pribor su osigurani.

Voditeljica: Kosjenka Laszlo Klemar, povjesničarka umjetnosti

ZBOG OGRANIČENOG BROJA POLAZNIKA, OBVEZNO JE PRIJAVITI SE NA: eduakcija@msu.hr

Prijave su otvorene do petka 24. 1. 2014.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.