Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: Bijelo na bijelom

Školica, subota, 8. ožujka 2014, od 15 do 17 sati

Kada zamišljamo slike, obično pomišljamo na boje. No, nisu sve slike načinjene bojama. Jeste li znali da postoje slike, pa i skulpture, koje su potpuno bijele? Čak i takve one nam mogu ispričati neku svoju, posebnu priču.

Zašto je tome tako? Zašto i „siromašne“ bijele slike mogu dočarati linije, plohe, prostor i volumen? Neki događaj u prostoru? Zašto nas ponekad privlače stvari i oblici koji su jednostavni i na prvi pogled nimalo zanimljivi?

I premda je ponekad teško razaznati od kojeg su materijala napravljene takve slike i skulpture – od papira, drva, aluminija - jer nas bjelina često puta može zavarati, ukoliko se potrudimo naučiti gledati slike, iz bijelih slika možemo pročitati mnogo toga. Bijelo je često puta više od bijelog!

U zbirkama Muzeja suvremene umjetnosti nalaze se brojne bijele slike i skulpture. Neke od njih izložene su u stalnom postavu, u Zbirkama u pokretu. Na subotnjoj radionici pokušat ćemo ih pronaći i na kraju, uz pomoć tehnike kolaža, izraditi svoje bijele slike i skulpture.

Dob djece: 6 do 11 godina

Materijal i pribor su osigurani.

Voditeljica: Kosjenka Laszlo Klemar, povjesničarka umjetnosti

ZBOG OGRANIČENOG BROJA POLAZNIKA, OBVEZNO JE PRIJAVITI SE NA: eduakcija@msu.hr

Prijave su otvorene do petka 7. 3. 2014.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.