Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: Umjetnost kao igra linija i boja

Školica, od 15 do 17 sati

dob djece: 6 do 11 godina

Sigurno ste već mnogo puta vidjeli slike koje prikazuju nešto što ne možemo vidjeti u svijetu koji nas okružuje. Možda ste se gledajući neke od njih pitali zašto ih nazivaju umjetnošću ili ste pomislili da za slikanje takvih slika nije potrebno posebno umijeće.

Na ovotjednoj radionici bavit ćemo se upravo takvim slikama, koje na prvi pogled izgledaju vrlo jednostavno, kao da bismo ih mogli sami naslikati ili nacrtati. Naučit ćemo kakve veze ima geometrija s umjetnošću, što je to apstrakna umjetnost i zašto su umjetnici odlučili prestati prikazivati ljudsko lice, prirodu, kuće i ostali vidljivi svijet. Zašto se njihove slike sada sastoje isključivo od geometrijskih likova, linija i ploha, te boja koje ne dočaravaju svijet u našoj neposrednoj okolini. Kao mnogo puta do sada posjetit ćemo stalni postav (Zbirke u pokretu), gdje ćemo razgledati radove umjetnika pripadnika grupe EXAT 51, koju su činili poznati hrvatski slikari, kipari, arhitekti i dizajneri , poput Ivana Picelja, Aleksandra Srneca i Vjenceslava Richtera. Vidjet ćemo što su sve oni mogli izraziti linijama i bojama te koje je dojmove moguće postići njihovim kombiniranjem. Na kraju ćemo se i sami poigrati plohama, linijama i bojama i izraditi vlastite apstraktne slike.

Materijal i pribor su osigurani.

Voditeljica: Kosjenka Laszlo Klemar, povjesničarka umjetnosti

ZBOG OGRANIČENOG BROJA POLAZNIKA, OBVEZNO JE PRIJAVITI SE NA: eduakcija@msu.hr

Prijave su otvorene do petka 28.3.2014.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.