Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica uz izložbu THTnagrada@msu.hr: Kupi me, prodaj me

subota, 5.4.2014., od 15 do 17 sati

Prostor izložbe THTnagrada@msu.hr i Školica

U današnjem društvu sa svih nas strana bombardiraju reklamama i potiču na kupnju stvari koje nam zapravo uopće ne trebaju. Televizijski program stalno prekidaju promidžbene poruke, gradske ulice preplavljene su reklamnim billboardovima, poštanski sandučići su pretrpani katalozima trgovačkih lanaca, a trgovački centri -shopping mall-ovi - postaju mjesta svakodnevnog druženja. Sigurno se i vama koji put dogodilo da ste poželjeli neku stvar samo zato što vam se svidjela reklama ili ste možda poželjeli novu igračku iako ne znate kuda bi sa starima.

Konzumerizam je u novije doba našao put i do muzeja, a na ovoj ćemo radionici saznati kako na tu pojavu reagiraju umjetnici. Na primjeru rada Kristijana Kožula i Damira Žižića 0,50 te Ive Gobić Home Library izloženih na našoj novoj izložbi THT nagrada@msu.hr vidjet ćemo kako predmeti masovne potrošnje mogu biti preobraženi u umjetničke radove, ali i kako umjetnost može komentirati i kritizirati negativne društvene trendove. Na kraju ćemo i sami izraditi umjetnička djela od starih, odbačenih predmeta.

Radionica je namijenjena djeci od 7 do 11 godina.

Materijal i pribor su osigurani.

Voditeljica: Kosjenka Laszlo Klemar, povjesničarka umjetnosti

ZBOG OGRANIČENOG BROJA POLAZNIKA, OBVEZNO JE PRIJAVITI SE NA: eduakcija@msu.hr

Prijave su otvorene do petka 4.4.2014.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.