Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Razgovor s Tonkom Maleković

T-HTnagrada@msu.hr predstavlja: razgovor s Tonkom Maleković, u subotu, 5.4.2014. u 15:30 sati.

U sklopu Razgovora s umjetnicima koje predstavljamo u okviru ovogodišnje 7. po redu izložbe T-HTnagrada@MSU, s umjetnicom Tonkom Maleković razgovarat će Ana Škegro, asistentica kustosa

Tonka Maleković podupire i širi ideju samo-organiziranih urbanih vrtova, koji su unatoč sve većoj popularnosti često osuđeni na privremenost. U kontekstu umjetnosti ukazuje na potencijal gradskih degradiranih područja i problematiku njihovog vrednovanja unutar urbanističkih kvartova pomoću zajedničkih intervencija. Promocija i refleksija urbanog vrtlarstva, osim doprinosa povećanju samoopskrbe hranom, ima i važnu društvenu ulogu: vrtovi djeluju kao prostori druženja, učenja o upravljanju lokalnim potencijalima, solidarnosti i oblikovanja lokalnih zajednica.

Rođena 20. 04.1982. u Zagrebu. Završila Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn i Akademiju likovnih umjetnosti na kojoj je diplomirala 2006. na odsjeku za grafiku u klasi prof. Ante Kuduza. Izlaže od 2003. na brojnim skupnim i samostalnim izložbama. Do sada je više puta nagrađivana za svoj rad: 2007. primila je 1. nagradu Essl Award za centralnu i jugoistočnu Evropu, a 2008. jednu od tri jednakovrijedne nagrade 43. Zagrebačkog salona primijenjenih umjetnosti i dizajna. Suosnivačica je Udruge za suvremenu umjetnost, Slobodne veze/Loose Association.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.