Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica uz izložbu THTnagrada@msu.hr: Iščezli vrtovi

subota, 12. 4. 2014.,od 15 do 17 sati

Prostor izložbe THTnagrada@msu.hr, Školica i vanjski prostor

U Novom Zagrebu, između nebodera i zgrada, nekoć su se nalazili brojni „divlji“ vrtovi u kojima su stanovnici iz najbliže okolice uzgajali povrće. Ti se vrtovi nisu nalazili u urbanističkim planovima Novog Zagreba, zato ih nazivaju „divljima“, ali su bili u srcima njihovih stanovnika. Danas su oni većim dijelom iščezli, dio ih je pretvoren u parkove, a na površini nekih od njih niknule su nove zgrade. Jedan od takvih vrtova, smješten podno Mamutice u naselju Travno, bio je predmetom umjetničkog rada mlade umjetnice Tonke Maleković. Tri subote u svibnju i lipnju u njemu su organizirane aktivnosti koje su uključivale razgovore, druženja, radionice, piknik i foto-safari.

Vrt ispod Mamutice postao je park, no jeste li znali da se jedan od vrtova koji su opstali nalazi tik do Muzeja suvremene umjetnosti, na njegovoj istočnoj strani. Svakodnevno u njemu i ovog proljeća možemo promatrati ponekog usamljenog „urbanog vrtlara“ koji brine o zemlji i povrću. Što sve krije taj vrt i kako možemo zabilježiti sjećanje na njega za neko buduće vrijeme kada ga više ne bude, saznat ćemo na radionici Iščezli vrtovi.

Radionica je namijenjena djeci od 7 do 13 godina.

Materijal i pribor su osigurani.

Voditeljica: Kosjenka Laszlo Klemar, povjesničarka umjetnosti

ZBOG OGRANIČENOG BROJA POLAZNIKA, OBVEZNO JE PRIJAVITI SE NA: eduakcija@msu.hr

Prijave su otvorene do petka 11.4.2014.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.