Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

T-HT@MSU predstavlja: Goran Škofić

Četvrtak, 10. travnja 2014. u 17 sati

Prostor povremenih izložbi, 2.kat i terasa MSU-a

U sklopu Razgovora s umjetnicima predstavljenim na ovogodišnjoj, sedmoj po redu izložbi T-HT@MSU, s umjetnikom Goranom Škofićem razgovarat će Branka Benčić, samostalna kustosica i likovna kritičarka.

Goran Škofić se u video radu Jezero bavi transformacijom stanja, dok se zbog prezentiranja projekcije u petlji (loopu), dodatno ističu mijene nastajanja i nestajanja formi, odnosno izmjenjuje se vrijeme „akcije“ s vremenom „kontemplacije“. Gledatelj je ponajprije pozvan na meditaciju i uživanje. U statičnom se kadru nalazi idiličan pejzaž jezera omeđen šumom i planinama, a cijeli se prizor zrcali u vodi uz pozadinske zvukove prirode. No, iznenada se smirenost trenutka prekida jakim praskom. To je trenutak kada objekt prelazi iz jednog prostora u drugi, uništava zrcalo svijeta i iza sebe ostavlja nemir. Cijela priča usredotočena je na ljudsku akciju, odnosno posljedice ljudske reakcije, čime rad na apsurdan i ironičan način indirektno komentira neke probleme svakidašnjice, poput nesklada čovjeka i prirode danas.

Video rad Gorana Škofića, Jezero, predstavljen je na 2. katu prostora za povremene izložbe MSU-a.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.