Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

EDUAKCIJA U MUZEJU SUVREMENE UMJETNOSTI ZAGREB TIJEKOM PROLJETNIH PRAZNIKA 2014.

Pozivamo vas da nam se tijekom proljetnih praznika pridružite na besplatnim radionicama:

Program solidarnosti: Moje najbliže okruženje, te programe Mojim očima, Na korak do muzeja i Kakav MSU želimo?

Program solidarnosti: Moje najbliže okruženje

Proljetni praznici kratki su odmor od školskih obaveza. To ipak ne znači da neke druge akivnosti koje bismo mogli poduzeti ne možemo doživjeti kao odmor.

Primjerice: sigurno ste u svome susjedstvu primijetili starije sugrađane koji sami obavljaju kupnju, noseći iz dućana teške vrećice. Možemo im ponuditi da tijekom proljetnih praznika pomognemo da taj teret lakše donesu do svojih vrata.

Velik je broj mladih roditelja koji ovih lijepih proljetnih dana borave s malom djecom u parkovima i na dječjim igralištima – ponekad im je teško držati na oku djecu koja bi najradije bila na nekoliko mjesta u isto vrijeme. Zapitajmo ih kako im možemo pomoći i poigrajmo se s njihovim mališanima prisjećajući se igara koje smo do nedavno i sami igrali.

Sigurno i neki vaši prijatelji i školski drugovi trebaju pomoć – ne samo u učenju već i u druženju! Nemojmo tijekom praznika zaboraviti na njih.

Uvjereni smo da su i roditelji, bake i djedovi i drugi rođaci, zaslužili da izdvojimo dva-tri sata za pomoć u kući, u vrtu ili u garaži. Stoga im kažimo: ja sam za akciju, računajte na mene!

Ima još puno stvari koje možemo učiniti za druge i osjećati se dobro. Jer lako je raditi ono što se ne mora. Zapamtimo: nikada nije prerano zapitati se što mogu učiniti za druge. Solidarnost je samo jedna od tema o kojima želimo razgovarati s vama u Muzeju suvremene umjetnosti u našem novom programu: Kakav MSU želimo?

MOJ MSU

Program: Mojim očima

Program je namijenjen djeci i mladima u dobi od 7 do 19 godina.

Već ste mnogo puta bili u Muzeju suvremene umjetnosti i dobro ga poznajete. Zašto ne biste tijekom proljetnih praznika postali naši muzejski vodiči za djecu i mlade u programu „Mojim očima“? Pokazat ćete im ono što već dobro poznajete, a mi ćemo vam pomoći da svoje želje i misli naučite jasno izraziti i da ih znate predstaviti drugima. U programu Mojim očima mladi suradnici Eduakcije na neobavezan način vode mlade posjetitelje izložbom Zbirke u pokretu. Iz posve osobnog ugla, oni odabiru tek nekoliko djela iz stalnog postava koja im se sviđaju (ili ne sviđaju!) i govore o svom doživljaju, nastojeći potaknuti mlade posjetitelje na reakciju, raspravu, pa i žučnu prepirku ako treba. Planirano trajanje vodstva Mojim očima je 30 minuta, a njegovu dinamiku odrediti ćete upravo vi. To su već radili vaši vršnjaci – zašto ne biste i vi? Javite nam se na eduakcija@msu.hr ili telefon: 01 60 52 700

Program: Na korak do muzeja

Program je namijenjen mladima u dobi od 13 do 19 godina.

Veseli nas što svoje vrijeme često provodite u blizini MSU-a, najčešće skejtajući na njegovoj južnoj platformi (ili tek promatrajući svoje omiljene skejtere!). Pozivamo vas da zakoračite u MSU i kažete nam što biste željeli vidjeti i doživjeti u muzeju, kako bi vam postao još bliži i draži.

Njegov južni plato izvorno jest zamišljen za vaše druženje. Pozivamo vas da osmislite i kreirate sadržaje koji će privući vaše vršnjake, a vas ispuniti zadovoljstvom što ste postali dio mladog tima MSU-a koji se bavi edukacijom. Sve dolazi u obzir: glazba, ples, crtanje, slikanje, graffiti, fotografija, video, poezija, sport i rekreacija (to ste već započeli), pripovijedanje i gluma...

Mi ćemo vam pomoći da predstavite svoje ideje koje biste željeli podijeliti s drugima. Nadamo se da neke od njih već na jesen možemo predstaviti u Muzeju suvremene umjetnosti, u našem edukativnom prostoru Školica.

Neki vaši vršnjaci volontiraju u Muzeju: eto još jedne prilike da učinite nešto korisno i zanimljivo sa svojim slobodnim vremenom. Nemojte se ustručavati, mi smo učinili prvi korak, sada je red na vama.

Možete nas kontaktirati na:

Kontakt: eduakcija@msu.hr; mobitel: 0992615837 tel. 6052700

Program: Kakav MSU želimo?

Program je namijenjen djeci i mladima (ali ni odrasli nisu isključeni).

Razgovori i vodstva koja pokrećemo ovog proljeća dio su naše nove eduakcije pod naslovom Kakav MSU želimo? Želimo ga, između ostalog, otvoriti i za brojne razgovore s vama, našom najmlađom publikom.

Baš kao što su mnoga suvremena umjetnička djela potaknuta problemima koji nas okružuju, tako i mi želimo razgovarati s vama o vašim problemima i stvarima koje vas tište (bulling u školi, obiteljsko nasilje nad djecom, internetsko nasilje...). Željeli bismo, u suradnji s vama, učiniti te probleme vidljivima i sudjelovati u njihovu rješavanju. Drugim riječima, željeli bismo, u okviru naših mogućnosti, kroz razgovore i kreativne radionice, osmisliti programe u kojima bismo zajednički učili i stvarali, osjećali se bolje i bili boljima. Želimo MSU koji će biti još bliži i još potrebniji vama, našim mladim posjetiteljima. Želimo da MSU bude vaš MSU, da bude nezaobilazno mjesto gdje ćete moći kazati sve što mislite da je važno u vašim životima.

Naravno, pomoći ćemo vam u traženju odgovora na mnoga pitanja, svjesni da ni mi uvijek ne znamo pouzdane odgovore. Ali u zajedničkom druženju i prepreke često puta postaju mostovi, a ono što nam se jučer činilo nemogućim i teškim, danas bi možda moglo biti lako rješiva jednadžba.

Mjesto druženja:

Ekstenzija i prostori izložbe Zbirke u pokretu i THTnagrada@msu.hr

Vrijeme: od 15.4.- 19.4. 2014. od 12 do 13 sati

Voditeljica programa: Nada Beroš, muzejska savjetnica

Suradnica: Kosjenka Laszlo Klemar, povjesničarka umjetnosti

Dodatne obavijesti:

www.msu.hr; Email: eduakcija@msu.hr; telefon: 01 60 52 700


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.