Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Tematska šetnja: Planet Zemlja - puna ili prazna kuća

uz obilježavanje Dana planeta Zemlje, 22. travnja

Utorak, 22. travnja 2014 u 16:30 sati

Prostor povremenih izložba, 2. kat: THT nagrada@msu.hr

U povodu svjetskog Dana planeta Zemlje (Earth Day), koji se od 1992. godine službeno obilježava u 150 zemalja svijeta, kustosice Leila Topić i Nada Beroš provest će posjetitelje kroz odabrane radove na izložbi T-HTnagrada@MSU. Poseban naglasak bit će na radovima umjetnica i umjetnika koji na posredan ili neposredan način problematiziraju sudbinu našeg planeta.

Je li već prekasno za našu planetu? Je li čaša do pola puna ili do pola prazna?

U tematskoj šetnji Planet Zemlja - puna ili prazna kuća razgovarat ćemo o radovima Tonke Maleković, Neli Ružić, Gorana Škofića, Vlaste Žanić, tandema Žižić/Kožul, LIGHTUNE.G, Sebastiana Dračića i Ive Gobić, nastojeći detektirati kako na problematiku očuvanja okoliša, društvenog aktivizma, informacijskog i sveopćeg zagađenja, konzumerističku pandemiju, sistemsku krizu - na lokalnoj i globalnoj razini - gledaju pojedini suvremeni hrvatski umjetnici predstavljeni na THT izložbi.

Ulaz na izložbu i prateći program slobodan.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.