Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

T-HTnagrada@msu.hr predstavlja: Žižić/Kožul

nedjelja, 27. travnja, u 16 sati, 2. kat

Niz razgovora s umjetnicima predstavljenima na ovogodišnjoj, sedmoj izložbi T-HT@MSU, završava s umjetnicima Damirom Žižićem i Kristianom Kožulom. S njima će razgovarati Vanja Žanko, samostalna kustosica.

Tandem Žižić/Kožul dobio je poziv od stručnog povjerenstva natječaja da izravno sudjeluju na izložbi i u natječaju.

„Rad naslova 0,50 jasno asocira na vrijednost povratne plastične boce koja je postala sve češći izvor dodatnog prihoda kućanstava određenog broja hrvatskih građana. Apsurd svakodnevice autori ističu postavljanjem brončanog odljeva litrene boce na postament te ga zaštićuju poluprozirnim crnim staklom. U svom radu, ne samo da zlorabe ideju elegancije stvarajući objekt vizualne profinjenosti koji posuđuje oblikovni jezik proizvoda industrije visoke mode i luksuza, nego time stvaraju i dodatnu vrijednost ponuđenog proizvoda putem specifičnog vizualnog konteksta.

Postavlja se pitanje: 'Što se događa kada umjetnost prisvoji estetiku koja u pogledu današnjeg gledatelja nosi označitelje luksuza koje je stvorio svijet marketinga?'“

Instalacija 0,50 predstavljena je na drugom katu prostora za povremene izložbe MSU-a. Razgovor se održava na krovu Muzeja suvremene umjetnosti, ukoliko bude lijepo vrijeme. U slučaju lošeg vremena odvija se na drugom katu muzeja.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.