Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativne radionice: Eksperimentalni atelijer – arhitektura ZG2

Zbirka Richter, subota, 26. 4. od 11 do 13

U okviru ovogodišnje 19. muzejske edukativne akcije odlučili smo učvrstiti naše "veze" s prijateljima u kvartu kroz originalan i zabavan program. Zajedničkim kreativnim snagama u subotu 26. 4. instalirat ćemo Eksperimentalni atelier u prostoru Zbirke Richter, i time postati dio projekta kvARTura/programa ZG2 kojeg vodi Centar za kulturu i film August Cesarec.
O kakvom se eksperimentiranju radi i kakve to veze ima s V. Richterom, imat ćete priliku saznati kroz četiri kreativne radionice koje smo pripremili za vas i na kojima ćete naučiti kakve sve veze postoje među različitim umjetničkim područjima, te uvidjeti one za koje niste ni znali da postoje. Što je i što sve podrazumijeva arhitektura budućnosti? Koje su veze između materijala i svrhe građevine? Kako povezati skulpturu i arhitekturu? Na ta i druga pitanja pokušat ćemo naći odgovore....

Ove subote od 11 do 13 sati započinjemo prvom u nizu od četiri radionice na temu suvremene arhitekture, u kojoj ćemo koristiti neobičan građevinski materijal: bombone, kekse i druge slatkiše! Stoga smo radionicu i nazvali „Slatka arhitektura“.

Možete li zamisliti grad od slatkiša: npr. kuće od napolitanki, muzeje od čokolade, mostove od keksa i parkove od bombona?

Pozivamo vas da se uključite i pokažete svu svoju kreativnost u izradi slatkog grada, a nakon napornog kreativnog rada na izgradnji slatkoga grada, mali će arhitekti biti nagrađeni uživanjem u slatkim zalogajima!

Fotografije najboljih radova bit će izložene na završnoj izložbi 18.5.2014. u Zbirci Richter.

Radionica je namijenjena djeci od 5 do 10 godina.

Radionicu vode: Ksenija Filipović, akademska slikarica i kustosica; Ivana Market, prof. (Centar za kulturu i film Augusta Cesarca)

Sudjelovanje u radionici je besplatno, a materijal osiguran.

Zbog velikog interesa i ograničenog broja mjesta OBAVEZNO najavite sudjelovanje do petka 25.04.2014. na broj 01 60 52 700 ili radionice.richter@msu.hr

KAKO DOĆI: Tramvaj broj 6 ili 11, smjer Črnomerec, tramvajska stanica kod Knjižnice i Galerije Vladimir Nazor, kratka šetnja uz Mandaličinu ulicu ili autobus 129 iz Mandaličine do Vrhovca.

DODATNE INFORMACIJE: Vesna Meštrić, voditeljica Zbirke Richter, vesna.mestric@msu.hr, tel. 01 60 52 710, ili radionice.richter@msu.hr

Plakat možete pogledati ovdje:

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.