Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Publici se najviše sviđa tandem Lightune.G

Rad Bojana Gagića i Miodraga Gladovića dobio najviše glasova

Od dvadeset i jednog izloženog djela koja su selektirana između 203 prijavljena za izlaganje na izložbi putem natječaja T-HTnagrada@msu.hr, nagrada publike ide umjetničkom tandemu Lightune.G za luminoakustičnu instalaciju Lighterature Reading, Chapter 11. Nagrada je 10.000 kuna.

Tijekom izložbe glasalo je 599 posjetitelja, a najviše glasova pridobio je dvojac Lightune.G, kojeg čine Bojan Gagić, multimedijalni umjetnik i Miodrag Gladović, inženjer elektroakustike, glazbenik i producent. Posljednje tri godine dvojac se bavi luminoakustičnim istraživanjima, odnosno pretvorbom svjetla u zvuk pomoću fotonaponskog efekta solarnog panela.

Vlastiti rad umjetnički dvojac opisuje sljedećim riječima: „Instalacija naziva Lighterature Reading, Chapter 11, predstavljena na ovogodišnjoj, sedmoj po redu izložbi T-HTnagrada@msu.hr, sastoji se od devet solarnih panela koji pretvaraju rasvjetu reflektora i video projekcije u tonsku sliku u trajanju od sedamnaest minuta koja se ponavlja u loopu. Sedamnaestminutno trajanje odabrano je kao idealno trajanje jedne strane gramofonske LP ploče od dvanaest inča. Svaki posjetitelj koji želi intervenirati u djelo može i upisivanjem svoje e-mail adrese u računalo kraj ulaza dobiti snimku svoje intervencije u trajanju od tri minute, što je idealno trajanje jedne strane single ploče od sedam inča. Partitura razvoja rada Lighterature Reading, Chapter 11 ispisana je kredom na zidovima blackboxa u kojem se rad nalazi. Svi svjetlosni elementi koriste se u svrhu dobivanja zvuka.“

Sofija Medar sretna je dobitnica nagrade HT-a, Samsung Galaxy Note Tab 10.1.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.