Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Plesna predstava i predstavljanje projekta: JATO UTILE; tim Eks Bauhaus

Zagrebački plesni centar, subota, 17. 5. 2014. u 20 sati

Izvedba je nastala kao dio istraživanja nastavnog sustava škole Bauhaus u sklopu projekta EKS BAUHAUS kojeg autorski tim prevodi i sagledava iz današnje pozicije umjetnika, studenata, institucionalne podrške i tržišta. JATO UTILE otvara dijalog; na koji način neka od načela primijeniti u sustave kojima smo okruženi danas te što bi proizveo doprinos njihove ideologije i principa u navedenim zajednicama. Serija radova koji će nastati tijekom 2014. godine kao dio istraživanja bit će izvedena/ili izložena u sklopu izložbe Bauhaus umrežavanje ideja i prakse i projekta BAUNET 2015. godine u Muzeju suvremene umjetnosti.


JATO UTILE je prva faza istraživanja bazirana na pokušaju traženja "radnog" pokreta i gradnje samoodrživog sistema među izvođačima, a također je i prezentacija te najava projekta EKS BAUHAUS.

---

Autorski tim EKS BAUHAUS: Nino Bokan, Dora Đurkesac, Martina Granić, Karla Paliska, Vesna Rohaček, Irena Tomašić

Koreografija i koncept: Marina Granić

Izvode: Nino Bokan, Martina Granić, Lana Hosni, Andreja Jandrić, Katarina Rilović,
Vesna Rohaček, Sara Škrobe, Irena Tomašić

Fotografija: Iva Korenčić Čabo

Produkcija: ekscena

U suradnji s:
Hrvatski institut za pokret i ples (HIPP) kroz rezidencijalni program Zagrebačkog plesnog centra 2014, Muzej suvremene umjetnosti (projekt BAUNET), Studij dizajna - Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu


Projekt podupire: Grad Zagreb


Sponzor: BAUHAUS

MOLIMO VAS DA PODRŽITE PROJEKT KUPNJOM ULAZNICE. CIJENA IZNOSI: 20 KN U PRETPRODAJI (JAVITE NA BROJ 01/4833—083 I POTVRDITE DOLAZAK) NA DAN IZVEDBE 30 KN (ZA STUDENTE I PLESAČE) I 40 KN ZA OSTALE.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.