Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Razgovori na Vrhu

subota, 31. 5. 2014. u 19.30 sati, Zbirka Richter, Vrhovec 38

Sudjeluju: Ivan Čižmek, Matko Meštrović, Ivan Prtenjak

Ususret izložbi „Iz arhiva arhitekta: tri projekta muzeja“ u parku skulptura Zbirke Richter održat će se razgovor s Richterovim suvremenicima i suradnicima Ivanom Čižmekom, Matkom Meštrovićem i Ivanom Prtenjakom.

U razgovoru s likovnim kritičarom i publicistom Matkom Meštrovićem, jednim od osnivača međunarodnog pokreta Nove tendencije, osvrnut ćemo se na društveni i kulturni kontekst nastanka Richterovih radova. Uz Matka Meštrovića u razgovoru će sudjelovati umjetnik, arhitekt i urbanist Ivan Čižmek, jedan od sudionika Novih tendencija i Richterov suradnik na projektima Muzeja evolucije u Krapini i Muzeja revolucije naroda Jugoslavije u Beogradu, te arhitekt Ivan Prtenjak, koji će govoriti o svom iskustvu rada u Richterovoj radionici. Poseban naglasak bit će na valorizaciji muzejskih projekata Vjenceslava Richtera iz šezdesetih godina prošlog stoljeća i njihovoj reafirmaciji danas.

Jedan od glavnih ciljeva „Razgovora na Vrhu“ jest stvaranje video arhiva koji će biti vrijedan izvor u budućim istraživanjima Richterova arhitektonskog i umjetničkog stvaralaštva. Program je realiziran u suradnji Muzeja suvremene umjetnosti i Društva arhitekata Zagreba (Sekcija za arhitektonsko naslijeđe).

Razgovor moderiraju: Vesna Meštrić (MSU) i Davorka Perić (DAZ)

Autorica projekta video arhiva „Razgovori na Vrhu“: Ksenija Petrić (DAZ)


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.