Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

KREATIVNA RADIONICA: LJETNA ZIMNICA

subota, 14. 6. 2014, postav Zbirke u pokretu i Školica, od 15 do 17 sati

Kalendarsko ljeto samo što nije počelo, pa ipak u brojnim zanimanjima mnogi već razmišljaju o zimi. Primjerice, poljoprivrednici i stočari spremaju slamu i sijeno za stoku za duge zimske dane, modni dizajneri kreiraju odjeću i obuću za zimu, a mnoge mame, bake, tete i poneki tata, čije je cjeloživotno zanimanje da vas učine sretnima, već sada od ukusnog svježeg voća i povrća pripremaju pekmez i drugu zimnicu.

I mi ćemo od nekih ljetnih „proizvoda“, primjerice nesvakidašnjih doživljaja i susreta, raditi zimnicu, točnije, uspomenu za zimske dane.

Kao neposredni povod za našu „zimnicu“ poslužit će nam neobičan umjetnički rad, jednako tako neobičnog umjetnika i kolekcionara, osnivača čuvenog anti-muzeja, Vladimira Dodiga Trokuta. Taj rad se nalazi u našem postavu Zbirki u pokretu, na 3. katu, a naziva se Zimnica za intelektualce.

Što je to Vladimir Dodig Trokut „zakiselio“ u svojim staklenkama i zašto se one nalaze u muzeju, a ne u njegovoj smočnici, te kako možemo vlastite (nacrtane i izmodelirane) doživljaje pospremiti u teglice, saznat ćemo na subotnjoj radionici Ljetna zimnica.

Materijal i pribor su osigurani. Molimo vas da donesete sa sobom praznu staklenku s poklopcem za „zimnicu“ koju ćete ponijeti kući.

Dob: od 6 do 11 godina

Voditeljica: Kosjenka Laszlo Klemar, povjesničarka umjetnosti

Zbog ograničenog broja polaznika, obavezne su prijave na: eduakcija@msu.hr

Prijave su otvorene do petka 13. 6. do 16 sati.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.