Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Program

LJETO u MSU!

od 20. 6. do 31. 7. 2014. provedite LJETO u MSU!

IZLOŽBA, ROCK KONCERTI I FILMOVI U MUZEJU SUVREMENE UMJETNOSTI

MSU u suradnji s 24 sata organizira mulitmedijski program od 6 velikih koncerata, svake subote od 21. 6. do 26. 7. 2014, s početkom u 21.00 sat na krovnoj terasi MSU-a: Bambi Molestersi, Darko Rundek i Cargo Trio, Elemental, Gustafi, Urban i Jinxi.

Program uključuje i 6 malih, klupskih rock svirki uživo, te DJ svakog petka besplatno, na platou od 20 sati, ispred restorana MSU (od 20. 6. 2014.- 25. 7. 2014.) pod naslovom „KORIJENI ROCKA“.

LJETO u MSU započinjemo u petak, 20. 6. besplatnim koncertom Oridano Gypsy Jazz Band na južnom platou MSU-a i koncertom RUNDEK CARGO TRIO, na krovnoj terasi, u subotu 21. 6. 2014.s početkom u 21.30 sati.

Ulaznica po cijeni od 79 kuna može se nabaviti na blagajni MSU-a, od četvrtka 12. 6. 2014. Ulaznica uključuje program subotom: koncert, film (termini od 17:30 i 19:30 sati) i posjet izložbi Vlaste Delimar "To sam ja". Broj ulaznica je ograničen.

Ulaznice se mogu kupiti i preko sustava Entrio, ili on-line ili u Entrio prodajnoj mreži (www.entrio.hr/outlets).

Tijekom trajanja programa LJETO u MSU izložba Vlaste Delimar „To sam ja“ za posjetitelje je otvorena svaki dan(osim ponedjeljka) od 11-21 sat, subotom od 11-24 sata.

Dakle, ulaznica, uz sve koncert i izložbu Vlaste Delimar, uključuje i najbolje filmove sezone Kina Metropolis u klimatiziranoj dvorani Gorgona.

LJETO u MSU završava 31. 7. rođendanskom zabavom Vlaste Delimar.

Program se održava u suradnji s 24sata i Zagrebačkim plavim te pod generalnim pokroviteljstvom Jadranskog osiguranja.

Autor koncepta i urednik programa: mr.sc. Branko Kostelnik, producent MSU

Izbornik filmskog programa: Zlatko Vidačković

Kustosica izložbe Vlasta Delimar "To sam ja": Martina Munivrana

Sponzor projekta: Jadransko osiguranje

Medijski pokrovitelj: Radio 101

Zahtjev za akreditaciju uputiti na: branko.kostelnik@msu.hr

Detaljni program:

21. 6. RUNDEK CARGO TRIO – koncert na krovnoj terasi u 21.30 h

Kroz svoju karijeru Rundek nikada nije svirao u bendu manjem od 6 članova, sve do prije nekoliko godina kada je odlučio oformiti trio, s ciljem još većeg približavanja glazbe publici kroz intimnost i transparentnost koju pruža ova formacija.

Rundek Cargo Trio uz lidera čine i violinistica Isabel te multiinstrumentalist Dušan Vranić.

Prvi album Rundek Cargo Trija pod nazivom "Plavi avion" izašao je u studenom 2010. godine u izdanju Menarta. Pjesme izlaze iz uobičajene strukture kako bi istražile otvorenije, improvizirane dijelove te ispričale mnoge priče u kojima se slušatelj osjeća kao sudionik. Minimalistički aranžmani ostavljaju prostora da se svaki od tri glazbenika izrazi na svoj način. Kvalitetu albuma prepoznala je i struka pa je tako Trio osvojio Porina za najbolji album u kategoriji alternativne rock glazbe.

Promotivne koncerte “Plavog aviona” započeli su turnejom po Skandinaviji krajem listopada 2010., a ta višegodišnja turneja još uvijek traje. "Plavi avion" postigao je velik uspjeh kod kritičara i publike te je, nesumnjivo, privukao i nove obožavatelje.

Rundek Cargo Trio, svoj posljednji nastup u Zagrebu, u ovom sastavu, imali su prošle godine u travnju u Kinu Europa kada su rasprodali koncert i napunili dvoranu do posljednjeg mjesta. Nakon toga zaputili su se na turneju diljem Europe, nastupajući u razno raznim ambijentima, ostavljajući svoj prepoznatljivi trag.

Ove godine, ne očekujte ništa manje; trenutno rade na glazbi za plesnu predstavu “Don Juan”. Projekt je realiziran uz podršku Ministarstva kulture i informiranja Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport grada Zagreba. Premijera će se održati 17.07.2014. u Crnoj Gori u Budvi, nakon čega 23.07.2014. dolaze i u Hrvatsku na „Riječke ljetne noći“. U listopadu ovu fenomenalnu predstavu, u glazbi Rundek Cargo Tria, možete pogledati i u Zagrebu.

Još jedna zanimljivost je da trenutno rade i na snimanju novog albuma, što bi koncertu na krovu Muzeja suvremene umjetnosti, moglo dati jedan potpuno drugačiji glazbeni doživljaj Rundek Cargo Tria.

Dvorana Gorgona, u 17:30 i 19:30 sati projekcija filma

9 MJESECI STROGOG ZATVORA, komedija, Francuska, 2013, 82'

red. Albert Dupontel; ul. Sandrine Kiberlain, Albert Dupontel, Nicolas Marie, Philippe Duquesne

Četrdesetogodišnja sutkinja radoholičarka je koja nema vremena za privatni život, sve dok nakon jedne razuzdane noći slučajno ne zatrudni na novogodišnjoj zabavi, bez ikakve ideje o tome tko bi mogao biti otac...

Nagrade: 2 Cesara za najbolji scenarij i najbolju žensku ulogu. Drugi je najgledaniji francuski film 2013. godine.

28. 6. ELEMENTAL – koncert na krovnoj terasi MSU u 21.00 h

Elemental prvi put na krovu MSU-a!

Nakon završene turneje kojom su obilježili 15 godina i kratkog predaha, Elemental nastavlja s koncertnim aktivnostima, i to upravo na atraktivnoj lokaciji krova MSU. Zagrebačka publika tom će prigodom čuti hitove s albuma "U redu je", nominiranog za album godine nagrade Porin, ali i nešto starijih pjesama koje su obilježile dosadašnji rad grupe.

Kako uživo zvuči kandidat za HIT godine, "Prokleta ljubav", ali aktualni singl Elementala, "Bolji si", provjerite na višoj nadmorskoj visini na krovu MSU, 28.6.!

Dvorana Gorgona, u 19 sati projekcija filma

VELIKA LJEPOTA (La grande bellezza), humorna drama, Italija, 2013, 142'

red. Paolo Sorrentino; ul. Toni Servillo, Carlo Verdone, Sabrina Ferilli

Priča o ostarjelom novinaru Jepu Gambardelliju koji se prisjeća svoje strastvene mladosti. Jep je 65-godišnji imućni bon vivant koji od se još od mladosti nije okušao u svojem spisateljskom talentu. Izniman portret današnjeg Rima, gdje je život svojevrsni performans, a grad njegova pozornica.

Nagrade: Oscar i Zlatni globus, 2014. - najbolji strani film; Europska filmska nagrada 2013. - najbolji film, najbolji redatelj, najbolja montaža, najbolji glumac (Toni Servillo)

5. 7. URBAN & 4 – koncert na krovnoj terasi MSU u 21.00 h

Urban & 4 nedavno su premijerno predstavili svoj novi glazbeni spot, za pjesmu "Ne brini" koja je najava novog albuma. Riječ je o suradnji poznatih riječkih glazbenika oko novog filmskog projekta redatelja Nikole Vukčevića, njegovog dugometražnog igranog filma »Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa«. U tom filmu, koji će kino distribuciju imati na jesen – Damir Urban igra i jednu od uloga.

Spot je, kao i film, sniman u Zagrebu, Londonu i Podgorici, dok su kadrovi glazbenika snimani na atraktivnoj lokaciji zagrebačkog studija Embrio production, u kojem je i napravljen završni mix ove pjesme.

Redatelj Vukčević ima samo riječi hvale za suradnju s Urbanom, navodeći da se kreativni ljudi lako razumiju, bez obzira na vrstu umjetničkog medija, te da mu je suradnja bila posebna čast jer Urbana veoma cijeni kao umjetnika. Damir Urban u 'Dječacima' igra sebe, glazbenika, koji dolazi u London snimiti nekoliko svojih pjesama, i tamo susreće prijatelja iz mladosti, Stanka, kojeg tumači upravo poznati hrvatski glumac Goran Bogdan - te na kraju, u filmu, zajednički snimaju Stankovu pjesmu "Ne brini". Kako to sve skupa izgleda na filmu, bit će poznato za koji mjesec, a do tada prvi službeni trailer trailer 'Dječaka' pogledajte - OVDJE. Također, redatelj Vukčević ima i iskrene riječi zadovoljstva oko Urbanove interpretacije pjesme koju ćemo čuti u njegovom filmu, jer ju je Urban izveo sa puno emocije, snage i iskrenosti. Vukčević spada u red najpoznatijih crnogorskih redatelja - profesor je Filmske režije na crnogorskom nacionalnom Fakultetu dramskih umjetnosti, a donedavno je bio i dugogodišnji umjetnički ravnatelj Gradskog kazališta Podgorica; u svom radu je prepoznat po suvremenim i subverzivnim temama, suradnji s nizom značajnih umjetnika, a njegovo dugogodišnje kazališno iskustvo prepoznaje se i po filmskom kvalitetnom radu sa glumcima.

Nekoliko informacija o pjesmi:

Riječ je o Urbanovoj obradi pjesme »Ne brini« koju u originalu izvodi beogradski sastav »U škripcu«, a koja je nastala u autorstvu frontmena i klavijaturista ove kultne beogradske grupe Zorana Vulovića Vuleta. Pjesmu je u originalu, iz osamdesetih, otpjevao jedan od najboljih crnogorskih vokala Aleksandar Tabaš, koji je u to vrijeme bio dio ovog beogradskog sastava. Osobenost Tabaševa vokala i snažna melankoličnost njegove izvedbe, uz glazbu i tekst Vulovića - ostala je trajna autentičnost i vrlina ove pjesme, u originalu. Kako pjesma zvuči u originalu, možete čuti OVDJE, a kako ju je za potrebe prvog songa filma interpretirao glumac Momčilo Otašević - možete čuti/vidjeti OVDJE.

U filmu »Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa« uloge tumači već spomenuti Goran Bogdan, najpoznatiji po ulogama u filmovima »Sonja i bik« i »Svećenikova djeca«, ali i Emir Hadžihafizbegović, Momčilo Otašević, Ana Sofrenović, Branimir Popović, Petar Božović, Nebojša Glogovac, Branka Stanić i drugi. Kao posebni gost uz Damira Urbana pojavljuje se i crnogorski pjevač Nenad Kneževic Knez. Film je nastao po motivima drame »Instant«, poznatog srpskog pisca i redatelja Đorđa Milosavljevića, po scenariju Milice Piletić i redatelja Vukčevića, a u koprodukciji Crne Gore, Hrvatske i Srbije, uz produkcijsku podršku Slovenije.

Dvorana Gorgona, u 19:00 sati projekcija filma

MAMIN DEČKIĆ (Les garcons et Guillaume, a table!), komedija, Francuska, 2013, 85',

red. Guillaume Gallienne, ul. Guillaume Gallienne, André Marcon, Diane Kruger

Adaptacijiom samostalnog scenskog nastupa iz 2008. godine koji je zasnovan na njegovom djetinjstvu, nagrađivani francuski kazališni glumac Guillaume Gallienne, stvorio je vrsnu komediju koja je doživjela ovacije na premijeri u Cannesu, a u kojoj je utjelovio dvije uloge (sebe i majku).

Nagrade: 5 Cesara, uključujući onog za najbolji film

12. 7. GUSTAFI – koncert na krovnoj terasi MSU u 21.00 h

Gustafi i njegove frakcije (Veterinari i Banditi) žive i rade punim plućima. Nešto koncertno, a ostatak nadograđuju novi materijal u studiju. Studio je u sklopu njihove vježbaonice, pa im to nije problem uskladiti. Sa zadovoljstvom stvaraju novi materijal koji nas vodi u svjetliju budućnost. Upravo su završili jednu tzv "mini turneju" od tri nastupa s novim prijateljima iz Londona "The Penny Black Remedy" i s njihovim vođom Keithom M Tompsonom. Na jesen misle započeti rad na zajedničkom autorskom materijalu. Ostatak vremena koriste za uzgoj hrane od koje preživljavaju, "da bolje sviraju i pjevaju i da im mozak bolje funkcionira i komponira".

Dvorana Gorgona, u 17.30 i 19.00 sati projekcija filma

17.30 MAMIN DEČKIĆ (Les garcons et Guillaume, a table!), komedija, Francuska, 2013, 85' red. Guillaume Gallienne, ul. Guillaume Gallienne, André Marcon, Diane Kruger

Adaptacijiom samostalnog scenskog nastupa iz 2008. godine koji je zasnovan na njegovom djetinjstvu, nagrađivani francuski kazališni glumac Guillaume Gallienne, stvorio je vrsnu komediju koja je doživjela ovacije na premijeri u Cannesu, a u kojoj je utjelovio dvije uloge (sebe i majku).

Nagrade: 5 Cesara, uključujući onog za najbolji film

19.00 ADELIN ŽIVOT (La vie d’Adele), ljubavni, Francuska, 2013, red. Abdellatif Kechiche, ul. Léa Seydoux, Adèle Exarchopoulos. S 15 godina Adele nema dvojbe: djevojke izlaze s mladićima. Njezin se život mijenja kad upozna Emmu, djevojku plave kose, koja će joj pomoći da otkrije strast, da se nametne kao žena i kao odrasla osoba. Pred drugima Adele raste, traži se, gubi sebe, pronalazi se...

Nagrade: Zlatna palma, Cannes 2013.

19. 7. BAMBI MOLESTERS – koncert na krovnoj terasi MSU u 21.00 h

Dvadesetu godinu postojanja benda The Bambi Molesters obilježavaju nizom koncerata tijekom ljeta i jeseni 2014. godine. Jedan od njih biti će i ljetni nastup u Zagrebu, 19. srpnja, na (vrućem limenom) krovu Muzeja suvremene umjetnosti.

Nakon prošlogodišnje Breaking Bad avanture, uvrštenja njihove pjesme Chaotica u posljednju sezonu jedne od najgledanijih televizijskih serija u povijesti malih ekrana, The Bambi Molesters vraćaju se klubovima i samostalnim nastupima. Upotpunivši prošli mjesec svoju diskografsku kolekciju albuma objavljenih na LP-jima reizdanjem prvog albuma Dumb Loud Hollow Twang – deluxe, The Bambi Molesters zaokružili su tako sva svoja izdanja i jedni su od rijetkih bendova sa svim albumima objavljenim i u LP verziji.

U proširenoj koncertnoj postavi odaslat će ljetni povjetarac s krova MSU-a u sklopu koncerata u organizaciji muzeja, a za kraj godine najavljuju i poseban nastup povodom dvadesete obljetnice benda.

Dvorana Gorgona, u 17:30 i 19:30 sati projekcija filma

ŽRTVENO JANJE (The Scapegoat), triler, UK, 2012, 108',

red. Charles Sturridge, ul. Matthew Rhys, Andrew Scott, Sheridan Smith

Godine 1952. Engleska se sprema za krunidbu. Bogataš će iskoristiti iznimnu sličnost s učiteljem za zamjenu identiteta. Nova ekranizacija romana Daphne Du Maurier (Rebecca) kojeg je 1959. ekranizirao Robert Hammer s Alecom Guinessom i Bette Davis.

26. 7. JINX – koncert na krovnoj terasi MSU u 21.00 h

Nakon niza odlično prihvaćenih rođendanskih koncerata po Hrvatskoj i Sloveniji (20 im je godina tek!) grupa Jinx nastupa u Zagrebu na doista posebnoj lokaciji koju je pretprošle godine prva imala čast koncertno otvoriti široj javnosti - krovu MSU-a!

Serijal odličnih ljetnih koncerata na krovu MSU-a Jinxi zatvaraju nastupom zakazanim za 26.07.2014.godine.

Zaplešite uz dobro znane disco-evergreene zajedno sa Jinxima, na unikatnoj koncertnoj lokaciji, u prekrasnoj zagrebačkoj ljetnoj noći.

Dođite i bacite najbolje plesne uroke na zagrebačko nebo!

Dvorana Gorgona, u 17:30 i 19:30 sati projekcija filma

PRIJE PONOĆI (Before Midnight), ljubavna drama, SAD, 2013, 109'

red. Richard Linklater, ul. Ethan Hawke, Julie Delpy

Gotovo dva desetljeća prošlo je otkako su se Amerikanac Jesse i Francuskinja Celine prvi put sreli u vlaku za Beč, a devet godina nakon zadnjeg susreta s njima pratimo ih na ljetovanju u Grčkoj, gdje razgovaraju o životu i ljubavi. Imaju dvije blizanke, a Jesse je i otac sina tinejdžera Hanka koji živi u Chicagu s njegovom bivšom suprugom koja je s njima također na ljetovanju…

Nominacije za Oscara (najbolji adaptirani scenarij) i Zlatni globus (Julie Delpy), Nagrada filmskih kritičara Los Angelesa za najbolji scenarij.

31. 7. VLASTA DELIMAR - PERFORMANCE: BIRTHDAY'S PARTY


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.