Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

RUNDEK CARGO TRIO NA KROVNOJ TERASI MSU-A

LJETO u MSU najavljuje koncert Rundek Cargo Trio, u subotu 21.6.2014. u 21:30.

Ulaznice se mogu kupiti i preko sustava Entrio, ili on-line ili u Entrio prodajnoj mreži (www.entrio.hr/outlets). https://www.entrio.hr/event/rundek-cargo-trio-ljeto-u-msu-1609

Kroz svoju karijeru Rundek nikada nije svirao u bendu manjem od 6 članova, sve do prije nekoliko godina kada je odlučio oformiti trio, s ciljem još većeg približavanja glazbe publici kroz intimnost i transparentnost koju pruža ova formacija.

Rundek Cargo Trio uz lidera čine i violinistica Isabel te multiinstrumentalist Dušan Vranić.

Prvi album Rundek Cargo Trija pod nazivom "Plavi avion" izašao je u studenom 2010. godine u izdanju Menarta. Pjesme izlaze iz uobičajene strukture kako bi istražile otvorenije, improvizirane dijelove te ispričale mnoge priče u kojima se slušatelj osjeća kao sudionik. Minimalistički aranžmani ostavljaju prostora da se svaki od tri glazbenika izrazi na svoj način. Kvalitetu albuma prepoznala je i struka pa je tako Trio osvojio Porina za najbolji album u kategoriji alternativne rock glazbe.

Promotivne koncerte “Plavog aviona” započeli su turnejom po Skandinaviji krajem listopada 2010., a ta višegodišnja turneja još uvijek traje. "Plavi avion" postigao je velik uspjeh kod kritičara i publike te je, nesumnjivo, privukao i nove obožavatelje.

Rundek Cargo Trio, svoj posljednji nastup u Zagrebu, u ovom sastavu, imali su prošle godine u travnju u Kinu Europa kada su rasprodali koncert i napunili dvoranu do posljednjeg mjesta. Nakon toga zaputili su se na turneju diljem Europe, nastupajući u razno raznim ambijentima, ostavljajući svoj prepoznatljivi trag.

Ove godine, ne očekujte ništa manje; trenutno rade na glazbi za plesnu predstavu “Don Juan”. Projekt je realiziran uz podršku Ministarstva kulture i informiranja Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport grada Zagreba. Premijera će se održati 17.07.2014. u Crnoj Gori u Budvi, nakon čega 23.07.2014. dolaze i u Hrvatsku na „Riječke ljetne noći“. U listopadu ovu fenomenalnu predstavu, u glazbi Rundek Cargo Tria, možete pogledati i u Zagrebu.

Još jedna zanimljivost je da trenutno rade i na snimanju novog albuma, što bi koncertu na krovu Muzeja suvremene umjetnosti, moglo dati jedan potpuno drugačiji glazbeni doživljaj Rundek Cargo Tria.

Ulaznicu za koncert, po cijeni od 79 kn, možete od 12.6.2014. kupiti na blagajni MSU-a. Ulaznica uključuje program subotom: koncert, film ( termini od 17:30 i 19:30 sati) i posjet izložbi Vlasta Delimar "To sam ja". Broj ulaznica je ograničen.

Program kina Metropolis uz koncert:

Dvorana Gorgona, u 17:30 i 19:30 sati; projekcija filma

9 MJESECI STROGOG ZATVORA, komedija, Francuska, 2013, 82'

red. Albert Dupontel; ul. Sandrine Kiberlain, Albert Dupontel, Nicolas Marie, Philippe Duquesne

Četrdesetogodišnja sutkinja radoholičarka je koja nema vremena za privatni život, sve dok nakon jedne razuzdane noći slučajno ne zatrudni na novogodišnjoj zabavi, bez ikakve ideje o tome tko bi mogao biti otac...

Nagrade: 2 Cesara za najbolji scenarij i najbolju žensku ulogu. Drugi je najgledaniji francuski film 2013. godine.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.