Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: Prostorna grafika u arhitekturi

Zbirka Richter, subota 14. 6. 2014. od 17.30 do 19.00

Subota je puna zbivanja u Zbirci Richter, jer osim otvorenja izložbe Richterovih projekata za muzeje i jazz koncerta, održava se i radionica za djecu.

Inspiraciju za likovnu radionicu ovaj puta potražiti ćemo u Richterovim prostornim grafikama. One će nam predložak za osmišljavanje i izradu zgrada, nebodera i kuća.

Djeca će prvo nacrtati zgrade na papiru (jednostavnih oblika). Zatim će ih izvesti u prostoru (3D) pomoću žica, ispunjavajući i gradeći ih isprepletenim i paralelnim linijama. Mlađi će crtati, a starija djeca će uz pomoć voditeljice radionica (i suradnica) nacrte provesti u djelo savijajući i pletući žicu dok ne dobiju željeni oblik.

Osim crtanja, očekuje vas zanimljiva likovna tehnika i rad sa žicom.

Radionica je namijenjena djeci od 6 do 13 godina.

Materijal: papiri, olovke, ravnala, žica, kliješta

Radionicu vodi: Verena Jakuš, studentica Akademije likovnih umjetnosti

Sudjelovanje u radionici je besplatno, a materijal osiguran.

Najavite sudjelovanje do petka 13. 6.2014. na broj 01 60 52 700 ili radionice.richter@msu.hr

KAKO DOĆI: tramvaj broj 6 ili 11, smjer Črnomerec, tramvajska stanica kod Knjižnice i Galerije Vladimir Nazor, kratka šetnja uz Mandaličinu ulicu ili autobus 129 iz Mandaličine do Vrhovca.

DODATNE INFORMACIJE: Vesna Meštrić, voditeljica Zbirke Richter, vesna.mestric@msu.hr, tel. 01 60 52 710, ili radionice.richter@msu.hr


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.