Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: Narančasto more

subota, 21. 6. 2014, ZUP i Školica, od 15 do 17 sati

Ove subote započinje Sezona svježih krastavaca u MSU-u!

Ljetni školski praznici već su započeli i mnogi od vas možda uživaju na nekoj od morskih plaža. Svi vi koji ste ostali u Zagrebu, nemate razloga za tugu, jer MSU vas ove subote vodi na „narančasto more“.

Premda se u njemu nećemo moći okupati, efekt titranja koje „proizvodi“ odmah će nas podsjetiti na titraj mora obasjanog suncem. A što je ljepše od sjedenja u hladu i uživanja u pogledu na treperavu površinu mora?!

Naše muzejsko „more“ ima i nekih prednosti u odnosu na stvarno. Primjerice, možemo ga obići, prošetati se oko njega. Ovisno o brzini hoda, možemo „učiniti“ da titra jače ili slabije, a promjenom kuta gledanja „promijeniti“ njegov izgled. „Narančasto more“ specifično je i po tome što ga nije „stvorila priroda“, nego umjetnik Jesus Raphael Soto (1923-2005) , iz daleke Venecuele, jedan od najpoznatijih predstavnika kinetičke umjetnosti. A što je to kinetička umjetnost i zašto se tako zove, te što je uistinu „narančasto more“, samo su neka od pitanja na koja ćemo odgovore potražiti ove subote u Zbirkama u pokretu Muzeja suvremene umjetnosti.

dob djece: 6 do 11 godina

Voditeljica: Kosjenka Laszlo Klemar, povjesničarka umjetnosti

Zbog ograničenog broja polaznika, obavezne su prijave na: eduakcija@msu.hr

Prijave su otvorene do petka 20. 6. do 16 sati.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.