Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Poziv na druženje: Vlasta Delimar i Le Zbor

subota, 21. lipnja 2014, u 19 sati, južni plato MSU-a

U sklopu retrospektivne izložbe „Vlasta Delimar: To sam ja“ koja je postavljena u MSU-u do 24. kolovoza 2014, umjetnica izvodi performans „Poziv na druženje“ u kojem s gostima uz objed razgovara o umjetnosti, a koji je nastavak osluškivanja publike kojim umjetnica propitkuje do kuda je došao proces gradnje vlastite umjetnosti tijekom tridesetak godina rada. U subotu, 21. lipnja na večeri će joj se pridružiti članice Le Zbora, prvog mješovitog ženskog, lezbijsko-feminističkog zbora u regiji.

Le Zbor ste do sada mogle/i vidjeti i čuti u raznim medijima, na filmu, u kazalištu, stripu, modnoj reviji i naravno u Muzeju. Njihov uglazbljeni aktivizam približio je borbu za ljudska prava širim narodnim masama i utjecao na vidljivost lezbijsko-feminističkog kulturno-umjetničkog stvaralaštva. Potaknute znanstvenim istraživanjima prema kojima je glazba dobar medij za prenošenje pozitivnih poruka, a hrana još i bolji, članice Le Zbora odlučile su se okušati u ponekad zanemarenoj grani primijenjene umjetnosti: gastronomiji.

Ususret Danu antifašističke borbe, gošći i domaćici Vlasti Delimar, Le Zbor će ponuditi jelovnik inspiriran vlastitim repertoarom. U antifa i feminističkom duhu bit će tu mnoštvo crvene boje, plodova šuma i gora te nezaobilazni makovi u više varijanti. Mjesta iskorištavanju životinja u tom jelovniku naravno nema. Uvijek solidarne.

Dobar tek!


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.