Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

URBAN & 4 – koncert na krovnoj terasi MSU u 21.00 sat

Urban & 4nedavno su premijerno predstavili svoj novi glazbeni spot za pjesmu "Ne brini" koja je najava novog albuma. Riječ je o suradnji poznatih riječkih glazbenika oko novog filmskog projekta redatelja Nikole Vukčevića, njegovog dugometražnog igranog filma »Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa«. U tom filmu, koji će kino distribuciju imati na jesen - Damir Urban igra i jednu od uloga. Spot je, kao i film, sniman u Zagrebu, Londonu i Podgorici, dok su kadrovi glazbenika snimani na atraktivnoj lokaciji zagrebačkog studija Embrio production, u kojem je i napravljen završni mix ove pjesme.
Redatelj Vukčević ima samo riječi hvale za suradnju s Urbanom, navodeći da se kreativni ljudi lako razumiju, bez obzira na vrstu umjetničkog medija, te da mu je suradnja bila posebna čast jer Urbana veoma cijeni kao umjetnika. Damir Urban u 'Dječacima' igra sebe, glazbenika, koji dolazi u London snimiti nekoliko svojih pjesama, i tamo susreće prijatelja iz mladosti, Stanka, kojeg tumači upravo poznati hrvatski glumac Goran Bogdan - te na kraju, u filmu, zajednički snimaju Stankovu pjesmu "Ne brini". Kako to sve skupa izgleda, bit će poznato za koji mjesec, a do tada prvi službeni trailer 'Dječaka' pogledajte - OVDJE. Također, redatelj Vukčević ima i iskrene riječi zadovoljstva oko Urbanove interpretacije pjesme koju ćemo čuti u njegovom filmu, jer ju je Urban izveo sa puno emocije, snage i iskrenosti. Vukčević spada u red najpoznatijih crnogorskih redatelja - profesor je filmske režije na crnogorskom nacionalnom Fakultetu dramskih umjetnosti, a donedavno je bio i dugogodišnji umjetnički ravnatelj Gradskog kazališta Podgorica; u svom radu je prepoznat po suvremenim i subverzivnim temama, suradnji s nizom značajnih umjetnika, a njegovo dugogodišnje kazališno iskustvo prepoznaje se i po filmskom kvalitetnom radu sa glumcima.
Nekoliko informacija o pjesmi:
Riječ je o Urbanovoj obradi pjesme »Ne brini« koju u originalu izvodi beogradski sastav »U škripcu«, a koja je nastala u autorstvu frontmena i klavijaturista ove kultne beogradske grupe Zorana Vulovića Vuleta. Pjesmu je u originalu, iz osamdesetih, otpjevao jedan od najboljih crnogorskih vokala Aleksandar Tabaš, koji je u to vrijeme bio dio tog beogradskog sastava. Osobitost Tabaševa vokala i snažna melankoličnost njegove izvedbe, uz glazbu i tekst Vulovića - ostala je trajna autentičnost i vrlina ove pjesme. Kako pjesma zvuči u originalu, možete čuti OVDJE, a kako ju je za potrebe prvog songa filma interpretirao glumac Momčilo Otašević - možete čuti/vidjeti OVDJE.
U filmu »Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa« uloge tumači već spomenuti Goran Bogdan, najpoznatiji po ulogama u filmovima »Sonja i bik« i »Svećenikova djeca«, ali i Emir Hadžihafizbegović, Momčilo Otašević, Ana Sofrenović, Branimir Popović,Petar Božović, Nebojša Glogovac, Branka Stanić i drugi. Kao posebni gost uz Damira Urbana pojavljuje se i crnogorski pjevač Nenad Kneževic Knez. Film je nastao po motivima drame »Instant«, poznatog srpskog pisca i redatelja Đorđa Milosavljevića, po scenariju Milice Piletić i redatelja Vukčevića, a u koprodukciji Crne Gore, Hrvatske i Srbije, uz produkcijsku podršku Slovenije.

Dvorana Gorgona, u 19.00 sati projekcija filma

MAMIN DEČKIĆ (Les garcons et Guillaume, a table!), komedija, Francuska, 2013, 85', red. Guillaume Gallienne, ul. Guillaume Gallienne, André Marcon, Diane Kruger
Adaptacijiom samostalnog scenskog nastupa iz 2008. godine koji je zasnovan na njegovom djetinjstvu, nagrađivani francuski kazališni glumac Guillaume Gallienne, stvorio je vrsnu komediju koja je doživjela ovacije na premijeri u Cannesu, a u kojoj je utjelovio dvije uloge (sebe i majku).
Nagrade: 5 Cesara, uključujući onog za najbolji film.

MSU u suradnji s 24 sata organizira multimedijski program od 6 velikih koncerata, svake subote od 21. 6. do 26. 7. 2014, s početkom u 21.00 sati na krovnoj terasi MSU-a: Bambi Molestersi, Darko Rundek i Cargo Trio, Elemental, Gustafi, Urban i Jinxi. After party na platou ispred restorana MSU.

Program uključuje svaki put i projekciju 6 najboljih filmova sezone u 2 termina od 17.30 i 19.30 sati (ukupno 11 projekcija) iz kina Metropolis (BEST OF METROPOLIS) te posjet retrospektivnoj izložbi Vlaste Delimar „TO SAM JA“ od 11 do 24 sata.

Ljetni program uključuje i 6 malih, klupskih rock svirki uživo, te DJ svakog petka besplatno, na platou od 20 sati, ispred restorana MSU (od 20. 6. 2014.- 25. 7. 2014.) pod naslovom „KORIJENI ROCKA“.

LJETO u MSU završava 31. 7. rođendanskom zabavom Vlaste Delimar.

Ulaznica od 79 kuna uključuje program subotom: koncert, film i posjet izložbi. Ulaznice se mogu kupiti i preko sustava Entrio, ili on-line ili u Entrio prodajnoj mreži (www.entrio.hr/outlets).

https://www.entrio.hr/event/urban-4-ljeto-u-msu-1612

Tijekom trajanja programa LJETO u MSU izložba Vlaste Delimar „To sam ja“ za posjetitelje je otvorena svaki dan (osim ponedjeljka) od 11-21 sat, subotom od 11-24 sata.

Program se održava u suradnji s 24sata i Zagrebačkim plavim te pod generalnim pokroviteljstvom Jadranskog osiguranja.

Autor koncepta i urednik programa: mr.sc. Branko Kostelnik, producent MSU

Izbornik filmskog programa: Zlatko Vidačković

Kustosica izlože Vlaste Delimar „To sam ja“: Martina Munivrana

Medijski pokrovitelj: Radio 101


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.