Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionca: Vožnja starinskim tramvajem kroz Zagreb

ZUP i Školica, subota, 12. 7. 2014, od 15 do 17 sati

Ove subote provest ćemo se starim tramvajem kroz Zagreb. Od Črnomerca do nekadašnjeg Trga Republike, od nekadašnje Moša Pijade do Heinzelove... Vaše bake i djedovi, a možda i pokoji roditelj, sigurno se sjećaju nekadašnjih imena zagrebačkih trgova i ulica, ali i starih zagrebačkih tramvaja. Neke od njih danas možemo vidjeti u Tehničkom muzeju, a jedan se nalazi ispred njega podsjećajući nas trajno na to popularno vozilo.

A što je sa starim tramvajskim kartama? U stalnom postavu Muzeja suvremene umjetnosti umjetnik Dalibor Martinis poigrao se onima iz 1974, na kojima je kondukter olovkom obilježavao smjer i vrijeme ulaska u tramvaj i na taj način poništavao kartu. Što je Martinis učinio sa starim tramvajskim kartama, zašto je rad nazvao „Krivotvorine“ te kako tramvajske karte mogu postati umjetničkim djelom, sve ćemo to saznati na ovotjednoj radionici. Potom ćemo se okušati u izradi imaginarnih mreža javnog prijevoza nekih od poznatih svjetskih gradova.

Ukoliko imate sačuvanu staru voznu kartu - vlaka, tramvaja, trolejbusa, autobusa ili metroa, ili možda kartu omiljenog vam grada, ponesite je sa sobom!

dob: 6 do 11 godina

Voditeljica: Kosjenka Laszlo Klemar, povjesničarka umjetnosti

ZBOG OGRANIČENOG BROJA POLAZNIKA, OBVEZNO JE PRIJAVITI SE NA: eduakcija@msu.hr

Prijave su otvorene do petka, 11. 7. 2014.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.