Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

„Što izvodimo?“ – razgovor sa Željkom Jović, voditeljicom pariške Udruge za izvedbenu umjetnost Corpus in Act

četvrtak, 17. 7. 2014. u 17 sati, Školica, MSU

Željka Jović stvara na sjecištu različitih disciplina kao što su skulptura, instalacija, fotografija, video, zvuk, svjetlo, tekst i performans. U svom umjetničkom stvaralaštvu bavi se istraživanjem identiteta, pokreta tijela i njegove duhovnosti propitujući dvojnosti svjesnog i podsvjesnog odnosno njihov odnos s tijelom. Kroz razgovor s kustosicom Leilom Topić otkrit će iskustva djelovanja unutar Udruge za izvedbenu umjetnost Corpus In Act (čija je osnivačica zajedno s Mathieuom Bohetom i Manuelom Centrone) te otkriti neke od teškoća s kojima se susreće unutar izvedbeno umjetničke scene.

Corpus In Act je nevladina organizacija sa sjedištem u Parizu osnovana u rujnu 2011. Središte njezina interesa su eksperimenti s tjelesnošću kroz različite discipline poput performansa, instalacija, videodancea, poezije i zvuka te suvremeni ples i eksperimentalni teatar.

Corpus In Act čine tri člana osnivača udruženja Mathieu Bohet, Manuela Centrone, Željka Jović i nekoliko aktivnih članova.

Prva akcija asocijacije Corpus In Act je počela kreacijom ciklusa posvećenog umjetnosti performansa nazvanom Place à l’art performance.

Do danas je, zahvaljujući domaćim i internacionalnim umjetnicima, održano dvadeset i dva ciklusa performansa, nekoliko konferencija i radionica. http://corpusinact.blogspot.com/

Predavanje je organizirano uz pomoć Francuskog Instituta u Zagrebu i Ministarstva Kulture RH.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.