Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Peter Kogler priprema izložbu u MSU

U ateljeu austrijskog umjetnika svjetskoga glasa, Petera Koglera, u Beču u tijeku su pripreme za veliku izložbu u MSU koja se otvara 18. prosinca ove godine.

Za Muzej suvremene umjetnosti P. Kogler izradit će novi projekt prilagođen drugom katu prostora za povremene izložbe.

Istaknuti protagonist austrijske suvremene umjetnosti, Peter Kogler jedan je od prvih umjetnika čiji se rad temelji na računalno generiranim projektima koji su namijenjeni arhitektonskim, vanjskim i unutarnjim prostorima. U svojim različito kodiranim izvedbama inspiraciju crpi iz bogatog vokabulara suvremene digitalne informacijske i komunikacijske tehnologije, te iz filmske arhitekture. Međunarodni je ugled stekao izlaganjem svojih radova na Venecijanskom bijenalu (1986), Documenti IX (1992) i Documenti X (1997), prvenstveno kao autor koji aktivira prostor aktualnim medijima i potiče gledatelja na interakciju.

Peter Kogler rođen je 1959. godine u Innsbrucku, a živi i radi u Beču. Studirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Beču, te djelovao kao profesor pri Staatliche Hochschule für Bildende Künste Städelschule u Frankfurtu, na Académie des Beaux-Arts u Le Mansu i Parizu, na Akademie der Bildenden Kunst u Beču i na Akademiji lijepih umjetnosti u Münchenu.

Autorica izložbe: Snježana Pintarić


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.