Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: SVE JE POVEZANO

ZUP, Školica, subota, 30. 8. 2014. od 15 do 17 sati

Često puta čuli smo izreku „Sve je to povezano“. U stalnom postavu Zbirki u pokretu nalazi se videoinstalacija umjetnice Lale Raščić sličnog naziva: Sve je povezano. Radi se o vrlo „zamršenom“ umjetničkom djelu za koje će nam biti potrebno mućnuti glavom da sve povežemo u smislenu cjelinu.

Također, zapitat ćemo se što bi ta izreka mogla značiti u Muzeju suvremene umjetnosti: Je li moguće da pojedina umjetnička djela, naizgled veoma različita, budu povezana nekim skrivenim vezama koje pomažu da jedan umjetnički rad bolje razumijemo u susjedstvu drugoga. Je li skulptura Nada Vjenceslava Richtera u nekom dobrosusjedskom odnosu s kolažom PaFaMa Josipa Seissela ili nije? Kako se odnose slagalica Tangram Luce Freia i slika Bez naziva Nine Ivančić?

Bit ćemo, dakle, znatiželjni detektivi i pokušat ćemo dešifrirati neke „tajne veze“ u postavu Zbirki u pokretu i pritom se, kao i do sada, kretati, razmišljati i kreirati vlastite uratke.

Dob djece: 6 do 11 godina

Voditeljica: Iva Ćurić, profesorica likovne kulture

ZBOG OGRANIČENOG BROJA POLAZNIKA, OBVEZNO JE PRIJAVITI SE NA: eduakcija@msu.hr

Prijave su otvorene do petka 29.8.2014.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.