Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: NIJEDAN DAN BEZ CRTE

ZUP i Školica, subota, 13.9.2014., od 15 do 17 sati

Nijedan dan bez crte

Crta je gradbeni element. Zvuči strogo? Samo na prvi pogled – jer već od najranijih dana koristimo crtu kako bismo njome stvorili različite oblike i pretvorili je u oblike prostora koji nas okružuju i unutar kojih živimo. To znači da crta ne postoji samo na papiru, nego i u prostoru. Ali kako? Najbolji način da to doznamo jest kroz upoznavanje s radovima smještenima u vanjskom i unutarnjem prostoru Muzeja. Kako je umjetnik Ivan Kožarić “gradio” svoj Oblik prostora i možemo li zamisliti kakvu crtu je koristio u svojim skicama? Jedna njegova oprostorena golema crvena linija nalazi se unutar prostora stalnog postava i povezuje 1. kat s 3. katom.
Slična se stvar dogodila i s jednim drugim radom u Muzeju, Dvostrukim toboganom. Je li umjetnik Carsten Höller svojim Dvostrukim toboganom zapravo napravio dvije debele crte koje omogućuju povezivanje prizemlja i katova Muzeja, a kroz čije se “šupljine” istovremeno spuštamo upravo pred spomenutu Kožarićevu skulpturu?
Svaka nova crta je novi oblik, pa zar onda nije uzbudljivo graditi crte? Što možemo učiniti i kako možemo promijeniti papir olovkom te koji oblici nam se mogu “dogoditi” nakon šetnje unutar i uokolo Muzeja, otkrijte na našoj radionici Nijedan dan bez crte.

Voditeljica: Iva Ćurić, profesorica likovne kulture
ZBOG OGRANIČENOG BROJA POLAZNIKA, OBVEZNO JE PRIJAVITI SE NA: eduakcija@msu.hr
Prijave su otvorene do petka 12.9.2014.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.