Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Izdanja

Vladimir Rismondo: Zgode iz Mihine sobe

Ilustrirala Tena Letica Tkalčević

Ovo je priča o jednoj obitelji. Ali još više – o umjetnosti. Pa čak i o teoriji umjetnosti.

Što je to umjetničko djelo? Tko je umjetnik? Što je znanje? Što krajolik, a što mrtva priroda? Kada je u umjetnosti priroda tema, a kada motiv? Kako se slika može čitati kao tekst?

To su tek neka od pitanja na koja pisac ove knjige pokušava odgovoriti na jednostavan i mudar način, podjednako zanimljiv i vama dvanaestogodišnjim istraživačima svjetske zavjere protiv umnog ljenčarenja, kao i vašim roditeljima, bakama i djedovima, vašim učiteljima i nastavnicima... čije godine zapravo nisu važne.

Obitelj, dakle, čine dvanaestogodišnji dječak Miha, nadglednik jedne veoma kreativno (ne)uređene sobe, njegova sestra Barbara, originalna osmogodišnja tužibaba, Mama slikarica, tolerantna i uvijek spremna na popuštanje i Tata kojeg jako zanima što je to umjetnost i kako ona utječe na naš život. No, još više, zanima ga kako da ta svoja otkrića prenese vama, mladim čitateljima, ali i svim članovima obitelji, uključujući i najvažnijeg među njima, slijepu mačku po imenu Husein - koja ih sve povezuje svojom nemogućom znatiželjom.

Ugodno vam čitanje umjetnosti u Mihinoj sobi, knjige koja će vjerujemo postati važan dio police vašeg odrastanja.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.