Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Tematska šetnja s Anom Knifer na izložbi Julija Knifera

četvrtak, 9. 10. 2014. u 17 sati

Tijekom pripremanja velike retrospektivne izložbe u MSU, Ana Knifer je u očevom pariškom atelijeru pronašla neka djela koja nikada prije nisu bila izlagana. Osim malih, ali važnih crno-bijelih kolaža koji nastaju početkom šezdesetih godina, među pronađenim djelima je i skica za veliki mural kojega je 1998. Julije Knifer trebao realizirati u Toulousu, ali do toga nije došlo. Zahvaljujući Ani, koja je pamtila očeve želje i dugogodišnjem Kniferovu suradniku na velikim zidnim slikama, akademskom slikaru Duji Juriću, golemi mural premijerno je izveden u Muzeju suvremene umjetnosti.

O pojedinim djelima s kojima se publika u Hrvatskoj nikada nije imala prigodu susresti, među kojima je i ciklus crteža Régle et Emotion (Pravila i emocije) iz 1979, o svojim otkrićima, najdražem Meandru kojega je od tate dobila na poklon, kao i o sjećanjima na život s ocem kojega usprkos velikoj predanosti svojem radu pamti prije svega kao znatiželjnu i društvenu osobu, ovoga četvrtka pričat će nam Ana Knifer.

Okupljanje na 1. katu prostora za povremene izložbe u 17 sati.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.