Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Zasluženo priznanje ravnateljici Pintarić

Hrvatska kultura dobila je još jedno vrijedno međunarodno priznanje. Dugogodišnjoj ravnateljici i višoj kustosici Muzeja suvremene umjetnosti mr.sc. Snježani Pintarić na jučerašnjoj svečanosti održanoj u rezidenciji Veleposlanstva Republike Austrije u Zagrebu dodijeljen je prestižni Križ časti za znanost i umjetnost Republike Austrije koji su joj ovom prilikom uručili austrijski državni tajnik Ministarstva vanjskih poslova dr. Michael Linhart i veleposlanica Republike Austrije Andrea Ikić-Böhm

Austrijski križ časti za znanost i umjetnost najviše je odličje Republike Austrije na području znanosti i umjetnosti. Dodjeljuje se stručnjacima iz zemlje i inozemstva koji su ostvarili iznimno značajna kreativna - znanstvena i umjetnička postignuća. Ravnateljica Pintarić s austrijskom umjetničkom scenom surađuje već dosta dugo i uspješno pa ne čudi da joj je pripala ova čast. Generali Foundation, Joanneum Graz, Museum moderner Kunst Wien, Kunsthalle, Neue Galerie Graz, Museum in Sankt Pölten i Museum Essl Klosterneuburg samo su neke od značajnih austrijskih ustanova s kojima je Pintarić dosad radila. Surađivala je i sa mnogim velikim imenima austrijske umjetničke scene, poput Constantina Lusera, Hansa Kupelwiesera, Petera Koglera i brojnih drugih.

Vrijedna nagrada Snježani Pintarić je znak da su njezini napori prepoznati, ali i poticaj da u budućnosti radi još više i još bolje.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.