Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Akcija: Meandar od svježe pokošene trave

srijeda, 19. 11. 2014. u 12.00, sjeverna strana MSU-a

MEANDAR od svježe pokošene trave naziv je rada kojega je Julije Knifer izveo 1981. u sklopu manifestacije Ljeto u Maksimiru. Muralima koje od 1971. izvodi u urbanom kontekstu, Julije Knifer i ovom se akcijom pridružio i danas još uvelike aktualnim umjetničkim strategijama koje su u umjetnost uključuju zajednicu.

Njegova akcija tada je najavljena pozivom: „Sudjelujte u prvim otkosima, čujte miris sijena, vidite meandar, jer kad trava ponovno naraste, meandra više neće biti!“ (Ž. Košćević). S istim riječima, nakon 33 godine, najavljujemo ponovnu izvedbu Kniferovog Meandra od svježe pokošene trave na livadi koja se nalazi na sjevernoj strani muzeja, tik uz ulicu Julija Knifera. Meandar zbog različite konfiguracije površina na kojoj se izvodi, ipak, neće biti isti kao 1981. godine. U suradnji s arhitektima Filipom Kožarićem i Nikom Gamulinom, te studentima geodezije, djelatnici službe za održavanje zelenih površina Zrinjevac, izvest će ga prema sličnom predlošku – skici za Meandar iz 1964. godine.

Dozvolu od vlasnika livade smo dobili, a nadamo se suncu i ugodnim trenucima druženja uz miris svježe pokošene trave.

Glavni partner MSU-a: Hrvatski telekom

Sponzori:
Croatia osiguranje
Renault
Kunsttrans
Zaklada Adris
Galerie Frank Elbaz
Beck's


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.