Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

IDEMO NA VRHOVEC! Ciklus kreativnih radionica Lutke i scenografija za kazalište: „Plavi cvijet“

Zbirka Richter, Vrhovec 38, subota, 25.10. 2014. od 11 do 13 sati

Ovaj tjedan započinjemo s novim ciklusom kreativnih likovnih radionica za najmlađe pod nazivom „Lutke i scenografija za kazalište“. Ciklus će se odvijati do kraja 2014. godine, a sastojat će se od osam međusobno povezanih likovnih radionica, od kojih su četiri predviđene za djecu od 4 do 7 godina, a ostale četiri za osnovnoškolski uzrast. U radionicama ćemo izrađivati lutke i scenografiju za malo dječje kazalište koje će u prosincu biti postavljeno u edukativnom prostoru Zbirke Richter. Za kraj ciklusa, odnosno krajem godine, planiramo pripremiti i kazališnu predstavu na Vrhovcu te postaviti malu izložbu radova nastalih na radionicama.

Prva iz ovog ciklusa, namijenjena onima od 4 do 7 godina, radionica nazvana „Plavi cvijet“, započinje već ovu subotu, 25. listopada. Djeca će uz pomoć kartona, slamčica i kolaž papira u različitim tonovima plave boje izraditi kazališnu lutku za koju će inspiraciju potražiti u Richterovoj skulpturi „Plavi cvijet“. Od kartona, koje ćemo izrezati u velike krugove na koje će djeca zatim lijepiti manje od kolaž papira, stvorit ćemo oči, nos i usta lutke koja će oživjeti u predstavi koju pripremamo krajem godine. Sudjelovanje u radionici je besplatno, a sav materijal osiguran.

Voditeljica radionica za djecu od 4 do 7 godina: Lana Gospodnetić

Voditeljica radionica za djecu osnovnoškolskog uzrasta: Ksenija Filipović.

Radionice za mlađe i starije će se izmjenjivati.

Zbog velikog interesa i ograničenog broja mjesta OBAVEZNO najavite sudjelovanje do petka, 24.10.2014. na broj 01 60 52 700 ili email: radionice.richter@msu.hr

KAKO DOĆI: Tramvaj broj 6 ili 11, smjer Črnomerec, tramvajska stanica kod Knjižnice i Galerije Vladimir Nazor, kratka šetnja uz Mandaličinu ulicu ili autobus 129 iz Mandaličine do Vrhovca.

DODATNE INFORMACIJE: Vesna Meštrić, voditeljica Zbirke Richter, email: vesna.mestric@msu.hr, tel: 01 60 52 710, ili na email: radionice.richter@msu.hr


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.