Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

ART POP WORKSHOP - KREATIVNA RADIONICA POP KULTURE U MSU!

TKO? MSU i COCO MOSQUITO - gitarist, skladatelj, aranžer i producent grupe JINX
ŠTO? ART POP WORKSHOP (kreativna radionica pop kulture)
GDJE? Dvorana Gorgona i Ekstenzija, Muzej suvremene umjetnosti, Av.Dubrovnik 17, Zagreb
KADA? 29. i 30. listopada 2014. u 19:30 sati
KAKO? Predavanjima, dijalozima, interakcijama, analizama i osobnim iskustvima...

U kreativnim radionicama MSU-a naslovljenima ART POP WORKSHOP, 29. i 30. listopada, u večernjim satima, predavanja će održati afirmirani art pop umjetnik/ca koji svojim djelovanjem i opusom spaja popularnu kulturu i suvremenu umjetnost. Predavanja, odnosno radionice, se sastoje i od teorijskog i praktičnog dijela, a polaznici će na kraju radionica održati jednu vrstu finalnog nastupa na kojemu će pokazati stečeno znanje iz pjevanja, pisanja tekstova, repanja i recitacija.

U prvoj sezoni ART POP WORKSHOPA u listopadu 2012. voditelj radionica bio je pop/rock umjetnik iz Ljubljane PETER LOVŠIN, pjevač i skladatelj prve punk grupe na Balkanu - PANKRTI. Nakon njega, u studenome 2012. gost je bio pjevač i skladatelj legendarne pop grupe IDOLI iz Beograda, VLADA DIVLJAN, a u prosincu 2012. kultni pjevač grupe BULDOŽER, izvođač i kantautor iz Ljubljane MARKO BRECELJ. Ove godine, 14. prosinca, kreativnu radionicu pop kulture u MSU-u održat će i poznati reper EDO MAJKA, a za 2015. godinu predviđena su gostovanja ZORANA PREDINA, DARKA RUNDEKA i SRĐANA GOJKOVIĆA GILETA. Nakon njih slijede svjetske perjanice i vodeći autori svjetskog autorskog rocka poput DAVIDA BYRNEA, PATTI SMITH i LAURIE ANDERSON, koji u svom radu koriste iskustva drugih umjetnosti.

Sve prijave šaljite na adresu MSU, Avenija Dubrovnik 17 ili na e mail: branko.kostelnik@msu.hr
Sudjelovanje u radionicama je besplatno!

COCO MOSQUITO – od 29. do 30. listopada 2014.

Idući tjedan, 29. i 30. listopada, u prostorima MSU-a, u dvorani Gorgona i Ekstenzija, voditelj POP ART WORKSHOPA bit će COCO MOSQUITO, lider JINX-a, koji ove godine slave svoju dvadesetu obljetnicu rada. U radionici naslovljenoj „Od ideje do snimke“ COCO MOSQUITO prezentirat će tehnike i principe kojima se on koristi u svom radu kao tekstopisac, aranžer i producent. Gdje jedno završava, a drugo počinje i postoje li danas uopće granice između te tri faze nastajanja glazbe? COCO MOSQUITO također s polaznicima nastoji ostvariti interakciju u okviru osebujnih dijaloga koji predavanjima daju poseban šarm i zanimljivost.

Urednik programa: mr.sc. Branko Kostelnik, producent i voditelj programsko-izložbenog odjela u MSU.

Ovaj program realiziran je uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.