Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

MIMO: Žen i Teo Martinović

nedjelja, 02. studenog, 20 sati, MSU

MIMO ( Medijski Inventar Muzičkih Originala) predstavlja glazbenu skupinu Žen i Tea Martinović u novoj „rundi“ kvalitetne, autentične i originalne glazbe marljivo stvarane mimo etera, sa zadaćom upoznavanja šire javnosti s vlastitim kulturnim bogatstvom i raznolikošću hrvatske glazbene scene.

Glazbena skupina Žen oformljena je krajem 2009. u Zagrebu. Njihova glazba ima elemente šarolikog spektra glazbenih pravaca te varira od post rocka, math rocka, krauta i noisea do synth elektra i dream popa, a u sinergiji sa avangardnim stilom aranžiranja i zanimljivim i hipnotičkim live vizualizacijama daje autentično psy indie post rock iskustvo.
Njihov debitantski album “I onda je sve počelo” izdan je u svibnju 2013. godine za queer feministički label Unrecords iz Beča (Austrija). Sa singlovima su sudjelovali na kompilacijama “Bistro na rubu šume vol.2” i “Kompot berba 2013”, dok je na kompilaciji “Balkan under the radar vol.2: The Black Wave” izašao remix pjesme “Iskrenost je posebna” (Andrea Giordani remix).
Žen je odsvirao brojne koncerte i stekao vjernu publiku u široj regiji. Svirali su u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, BIH, Makedoniji, Austriji, Njemačkoj, Slovačkoj, Češkoj, Švicarskoj, a uspješna europska turneja ‘Special Case 2013’ ih je odvela čak do Danske i Švedske. Trenutno rade na novim glazbenim izdanjima i pripremaju se za nadolazeće turneje.

Više na: http://xzen.bandcamp.com/.

Teo Martinović (Folkestra, MatMar, Otpisani Klan) osebujna je pojava na glazbenoj sceni i ujedno najneprisutnije ime u glazbenoj stvarnosti. Koncertima Folkestre u kojoj je na bubnju bio Kruno Levačić, a na basu Žiga Golob (obojica današnji članovi banda Tamare Obrovac), okupio je i osokolio cijeli niz aktivnih glazbenika da ustraju u originalnosti, svježini i slobodi improvizacije i tekstova. Kao producent djeluje u Dubrovniku i okuplja ekipu glazbenika pod nazivom OT Klan koji se aktivno postavljaju prema društvenim zbivanjima i u teškim okolnostima low-fi turizma održavaju ostatke kulturne scene u Dubrovniku. Njegove kompozicije pune su životnih priča poput „A zašto med nebi curio niz teglu“ u kojoj kritizira vlastitu sitničavost, „Tuljan“ koja govori da se samo upornošću nešto može postići, „Nešto u glavi“ o potrebi da pronađeš neki interes koji daje smisao životu…

Martinović producira sve u vlastitom studiju i mnogi ga smatraju produkcijskim magom.

U MSU nastupiti će na pianu sa dodacima elektronike i izvesti neke od svojih originalnih kompozicija.

Više na: http://www.teomartinovic.com/.

Glavni cilj MIMO projekta je osigurati vidljivost i kontinuiran razvoj autentičnoga glazbenog stvaralaštva u Hrvatskoj koje uspješno prati europske trendove te je prepoznato i cijenjeno i kod nas i u svijetu.
MIMO je pokrenut u partnerstvu udruge Vibra, FREE STAGE-a i HRT-a temeljenom na zajedničkim ciljevima i težnjama ka doprinosu pozitivnim promjenama na hrvatskoj glazbenoj sceni. Važni i nezmjenjivi suradnici u projektu su MSU i Grafička škola Zagreb.
Glavna aktivnost projekta MIMO je organizacija koncerata u u multimedijalnoj dvorani Gorgona u MSU s izravnim prijenosom na 1. programu HR-a i video live stream-om na više web portala. Live stream snimaju i montiraju učenici Grafičke škole Zagreb kao dio praktične nastave. Edukativnom aspektu publike doprinosi amfiteatarski oblik dvorane koji omogućuju posjetiteljima nesmetano praćenje procesa stvaranja glazbe uz kristalno čisti 3D zvuk. Isto tako na svakom koncertu se ugošćuju stručne osobe iz svijeta glazbe koji komentiraju izvođače i glazbu koja se sluša.


Cijena ulaznice je 20 kn, a za srednjoškolce 10 kn, od čega je 75% namijenjeno izvođačima, a 25% za organizaciju budućih koncerata.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.