Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: SVE JE POVEZANO

ZUP, Školica, subota, 8. 11. 2014, od 15 do 17 sati

Kada šećemo Muzejom, možemo se zapitati zašto je pojedino umjetničko djelo, slika ili skulptura, primjerice, postavljeno pored nekog drugog rada? Jesu li oni povezani po sličnosti ili po različitosti? I kakve “veze” oni stvaraju u određenom prostornom i vremenskom okviru?

Što može povezivati umjetnička djela u muzeju: boja, oblik, površina, materijal od kojeg su napravljeni…? Ili možda nešto skriveno na prvi pogled? Njihov sadržaj, smisao, poruka, neka prijateljska veza među umjetnicima?

Umjetnički radovi zapravo su složeni “procesi”, sačinjeni od niza načela unutar kojih se kriju priče, često o vremenu u kojemu su nastali i stilu kojemu pripadaju. Upravo takve umjetničke radove gledat ćemo u postavu Zbirke u pokretu kroz dva važna umjetnička pokreta iz druge polovice prošloga stoljeća, EXAT 51 i Nove tendencije. Nakon upoznavanja s umjetnicima i radovima, nekima od najvažnijih predstavnika tih pokreta, istražit ćemo kakve to veze postoje među njima te se okušati u stvaranju vlastitih “poveznica” u radionici u prostoru Školice.

Dob djece: 8 do 12 godina

Voditeljica: Iva Ćurić, profesorica likovne kulture

ZBOG OGRANIČENOG BROJA POLAZNIKA, OBVEZNO JE PRIJAVITI SE NA: eduakcija@msu.hr

Prijave su otvorene do petka 8. 11. 2014.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.