Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

ART POP WORKSHOP - KREATIVNA RADIONICA POP KULTURE!

Edo Maajka, Dvorana Gorgona, petak, 14. studenog 2014. u 17 sati

TKO? EDO MAAJKA –najpoznatiji reper ovog dijela Europe
ŠTO? ART POP WORKSHOP (Kreativna radionica pop kulture)
GDJE? Dvorana Gorgona, Muzej suvremene umjetnosti, Av.Dubrovnik 17, Zagreb
KADA? 14. studenog 2014. u 17 sati
KAKO? Putem predavanja, dijaloga, interakcije, analize, osobnih iskustava....

U kreativnim radionicama MSU naslovljenima ART POP WORKSHOP, jedan afirmirani art pop umjetnik/ca, koji svojim djelovanjem, umjetničkim postupicma i opusom spaja popularnu kulturu i suvremenu umjetnost drži predavanja, odnosno vodi radionicu u okviru koje, kroz teoretski i praktični dio, polaznicima predaje na zadanu temu iz svog područja. Na kraju radionice polaznici će održati, ukoliko to naravno žele, jednu vrstu finalnog nastupa (tekstovi, pjevanje, pjesme, repanje, recitacije....) u kojem će pokazati iskustva naučena tijekom rada u radionici.

Prije dva tjedna gost ART POP WORKSHOPA u MSU bio je COCO MOSQUITO, leader JINXA, koji ove godine slave 20 godina rada. U svojoj radionici naslovljenoj „Od ideje do snimke“ COCO MOSQUITO prezentirao je tehnike i principe kojima se koristi u svom radu kao songwriter, aranžer i producent.

EDO MAAJKA - 14. studenog 2014.

Ovoga puta, u petak, 14. studenog 2014. u 17 sati u dvorani Gorgona, gost ART POP WORKSHOPA je najpoznatiji reper na ovim prostorima zadnjeg deseteljeća - EDO MAAJKA. Poznati reper će pričati o pisanju, radu na muzici bez predznanja, sempliranju, onom što ljude zanima vezano za njegov rad, ljubavi prema muzici i stalnoj potrazi za novim zvukovima i izražavanjem...
EDO MAAJKA će također s polaznicima nastojati ostvariti interakciju u okviru osebujnih dijaloga koji predavanjima daju poseban šarm i zanimljivost.

Sve prijave šaljite na adresu MSU, Avenija Dubrovnik 17, Zagreb ili na e mail: branko.kostelnik@msu.hr
Sudjelovanje u radionicama je besplatno!

U prvoj sezoni ART POP WORKSHOPA u listopadu 2012. voditelj radionica bio je pop/rock umjetnik iz Ljubljane PETER LOVŠIN, pjevač i skladatelj prve punk grupe na Balkanu - PANKRTI. Nakon njega, u studenome 2012. gost je bio pjevač i skladatelj legendarne pop grupe IDOLI iz Beograda, VLADA DIVLJAN, a u prosincu 2012. kultni pjevač grupe BULDOŽER, izvođač i kantautor iz Ljubljane MARKO BRECELJ. Ove godine, 14. prosinca, kreativnu radionicu pop kulture u MSU-u održat će i poznati reper EDO MAJKA, a za 2015. godinu predviđena su gostovanja ZORANA PREDINA, DARKA RUNDEKA i SRĐANA GOJKOVIĆA GILETA. Nakon njih slijede svjetske perjanice i vodeći autori svjetskog autorskog rocka poput DAVIDA BYRNEA, PATTI SMITH i LAURIE ANDERSON, koji u svom radu koriste iskustva drugih umjetnosti.

Urednik programa: mr.sc. Branko Kostelnik- producent MSU i voditelj programsko-izložbenog odjela u MSU.

Ovaj program realiziran je uz financijsku potporu Ministarstva kulture RHUpozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.