Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: Zgode iz Mihine sobe

Školica, 22. 11. 2014. od 15 do 17 sati

Upoznat ćemo se s dvanaestogodišnjim dječakom Mihom, vlasnikom jedne veoma kreativno (ne) uređene sobe, njegovom mlađom sestrom Barbarom, originalnom osmogodišnjom tužibabom, i njihovim slijepim mačkom Huseinom, glavnim junacima knjige Vladimira Rismonda „Zgode iz Mihine sobe“. Čitajući dijelove knjige saznat ćemo što je red, a što nered, što je prostor, a što vrijeme, što je značenje, a što smisao (...) te kakve sve to veze ima s umjetnošću. Otkrit ćemo kako slike mogu prenositi priče, zašto su neke slike obične, a druge nisu, odakle potreba za stvaranjem portreta te još mnogo, mnogo toga. Nakon čitanja i pričanja, kao i uvijek, i sami ćemo se okušati u stvaranju umjetničkih djela.

Izbor radova nastalih na radionici bit će predstavljen na promociji knjige Vladimira Rismonda „Zgode iz Mihine sobe“ koja će se održati 2. 12. u 18.30 u prostoru Muzeja suvremene umjetnosti.

dob djece: 8 do 12 godina

Materijal i pribor su osigurani.

Voditeljica: Kosjenka Laszlo Klemar, povjesničarka umjetnosti

ZBOG OGRANIČENOG BROJA POLAZNIKA, OBVEZNO JE PRIJAVITI SE NA: eduakcija@msu.hr

Prijave su otvorene do petka 21.11.2014.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.