Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

ZŠEM i MSU povezuju studente menadžmenta i hrvatsku umjetničku scenu

ZŠEM, dvorana Franck Espresso Superiore, ponedjeljak, 1. prosinca u 18.30 sati

Novi kolegij na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa „Management of Art Institutions“ povezuje studente menadžmenta i hrvatsku umjetničku scenu.

Menadžment umjetnina je jedna od aktualnijih tema u svijetu umjetnosti: Državni poticaji za kulturu se smanjuju, te kulturne institucije sve više ovise o vanjskim izvorima financiranja. Taj problem zahtjeva uključivanje institucija u sve veći broj prikupljanja privatnih sredstava i korporativnih sponzorstava. Današnji menadžeri umjetnina suočeni su s konstantnim promjenama na tržištu i traže rješenja.

Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta (ZŠEM) dotiče se te teme i potiče kulturni razvoj Hrvatske. ZŠEM je ponosan što je u Hrvatsku doveo Dr. Magnusa Rescha za suprotstavljanje ovome problemu. Magnus Resch je vodeći znanstvenik na području tržišta umjetnina i predavač na Sveučilištu St. Gallen, Švicarska i na Sveučilištu Leuphana, Njemačka. Njegova knjiga "Management of Art Galleries" jedna je od najprodavanijih knjiga na Amazonu. Magnus je i uspješan poduzetnik na tržištu umjetnina.

Studenti ZŠEM-a će 1. prosinca od 10 do 18 sati u prostorima MSU-a prezentirati svoje studije slučaja nakon čega će na panelu, u prostorima Zagrebačke škole ekonomije i managementa, u dvorani Franck Espresso Superiore, u 18 i 30 sati dr. Magnus Resch s vodećim ekspertima za umjetnine analizirati važnost menadžmenta na kulturnoj sceni. Sudionici i govornici na panelu su:

Snježana Pintarić, ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb
Tomislav Kličko, osnivač Filip Tradee i galerije Lauba
Ivana Nikolić, predsjednica Hrvatskog klastera po konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija
Gaella Gottwald, umjetnička savjetnica
Dr. Magnus Resch, profesor na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta

Događaj je otvoren za javnost a službeni jezik panela je engleski. Ulaz je besplatan.

Magnus Resch predaje novi kolegij na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta koji priprema buduće menadžere za izazove na tržištu umjetnina I naglašava važnost poveznice između menadžmenta i umjetnina. Na kolegiju “Management of Art Institutions” studenti razvijaju marketinške i sponzorske vještine koje primjenjuju na projektu u suradnji sa zagrebačkim Muzejem suvremene umjetnosti. Kolegij je vrlo tražen na školi, te su kapaciteti kolegija u potpunosti popunjeni. Kolegij će stoga biti ponuđen i tijekom idućih godina.

Dr. Magnus Resch: “Cilj ovoga kolegija je povezivanje ekspertize menadžmenta i umjetnosti. Studenti se aktivno uključuju na kulturnu scenu. Muzej će profitirati s obzirom na to da od studenata dobiva direktne ideje. To je “win-win” situacija.”
Snježana Pintarić, ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb: “Lijepo je vidjeti kako studenti Zagrebačke škole ekonomije i managementa pristupaju dvama relevantnim područjima kao što su marketing i sponzorstvo. Muzej kao institucija puno dobiva iz ovog projekta, te se naglašava dijalog između umjetnosti i menadžmenta.”

O Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta:

Već deset godina, Zagrebačka škola ekonomije i managementa obrazuje buduće hrvatske poslovne lidere, ekonomske stručnjake i inovativne poduzetnike. S više od tisuću diplomanata, oko 100 predavača te 1200 studenata, ZŠEM je najveća privatna ustanova za visoko obrazovanje u Hrvatskoj. Naši profesori su priznati I uvaženi Hrvatski poslovni ljudi I ekonomski stručnjaci. Mnogi od njih imaju završeno obrazovanje u inozemstvu. S više od 150 stranih studenata, Zagrebačka škola ekonomije i managementa je najviše internacionalno orijentirana poslovna škola u Hrvatskoj. Zagrebačka škola ekonomije i management ima preko 100 partner sveučilišta u inozemstvu, te veliki postotak studenata provede barem jedan semester van Hrvatske.

PR kontakt: Jagoda Poropat Darrer, glasnogovornica, e-mail: jporopat@zsem.hr, tel: + 385 1 2354 290, Fax: +385 1 2354 155


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.