Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost T-HT@msu.hr

prijave od 1. do 31. 12. 2014.

MSU i T-Hrvatski Telekom osmu godinu za redom objavljuju natječaj za dodjelu četiriju nagrada za radove s područja suvremene vizualne umjetnosti pod nazivom Nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost T-HT@msu.hr. Natječaj je otvoren od 1. do 31. prosinca 2014.

Natječaj je otvoren za umjetnike koji se bave novim tehnologijama komunikacije, multimedijskom proizvodnjom slike i zvuka, odnosno, s jedne strane medijskom umjetnošću, kao što su video, eksperimentalni film i internetska umjetnost, a s druge strane područjem presijecanja umjetnosti i tehnologije, kao što su robotička i elektronička umjetnost. Isto tako, pozivaju se i umjetnici koji pomiču granice tradicionalnih medija u odnosu na vizualne umjetnosti i društvena zbivanja ili pak oni čija djela nastaju sintezom različitih izričaja i tehnika.

Ove će godine biti dodijeljene sljedeće nagrade:

Otkupne nagrade u netto iznosu: prva nagrada 50.000 kuna, druga nagrada 45.000 kuna, a treća 40.000 kuna. Otkupljeni radovi postat će dijelom zbirke T-HT@MSU.

Nagrada publike u netto iznosu od 10.000 kuna, isplaćuje se umjetniku čiji rad osvoji najviše glasova publike. Glasove prebrojava posebno povjerenstvo po zatvaranju izložbe. Nagrada nije otkupna i isplaćuje se umjetniku u obliku stimulacije.

Pozivne nagrade – stručno povjerenstvo natječaja poziva tri odabrana umjetnika koji će biti honorirani u netto iznosu od 7.000 kuna.

Prijavljeni kandidati moraju biti državljani Republike Hrvatske. Uvjet za sudjelovanje na Natječaju jest da je prijavljeni rad nastao nakon 1. siječnja 2012. godine. Umjetnik na Natječaj prijavljuje samo jedan, već isproducirani rad. Umjetnik mora žiriju, po potrebi, omogućiti uvid u djelo uživo kako bi donio konačan sud o uvrštavanju rada na izložbu.

Prijava mora sadržavati: osobne podatke (ime, prezime, adresu, telefon, e-mail adresu); profesionalni životopis; dokumentaciju o prijavljenom radu s tehničkim podacima o radu (naziv, godina, tehnika, dimenzije, mjesto izlaganja); u dokumentaciji je obvezna fotografija ili nacrt rada; ukoliko je riječ o video ili filmskim radovima potrebno je priložiti odgovarajuću datoteku, te izjavu umjetnika o vlastitom umjetničkom radu. Sve podatke treba dostaviti na hrvatskom i engleskom jeziku.

Posebno napominjemo kako se ove godine prijava za natječaj sastoji od on-line prijavnice kojoj pristupate putem linka na kraju teksta natječaja, te slanja pošiljke poštom koja uključuje ispis ispunjene on-line prijavnice te digitalnu dokumentaciju rada (CD, DVD), zaključno s 31. 12. 2014.

Natječaj je i pozivnog karaktera. Imena pozvanih umjetnika bit će pravovremeno objavljena. Radove ocjenjuje i odabire stručno povjerenstvo kojeg čine: mr.sc. Snježana Pintarić, predsjednica stručnog povjerenstva, ravnateljica MSU-a i muzejska savjetnica; izv.prof.dr.sc. Leonida Kovač, Akademija likovnih umjetnosti, Zagreb; prof. Peter Kogler, multimedijski umjetnik, Akademija likovnih umjetnosti München; Igor Španjol, kustos, MG Ljubljana; Leila Topić, kustosica MSU-a.

Svi prijavljeni kandidati će po završetku rada stručnog povjerenstva, a najkasnije do 1. veljače 2015. biti obaviješteni o radovima odabranim za izlaganje na izložbi Nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost T-HT@msu.hr.

VAŽNO

Nakon poslane on-line prijavnice zaprimit ćete povratni e-mail s brojem prijave i jedinstvenim linkom na vašu prijavnicu. Vaša prijava bit će potpuna tek nakon što poštom zaprimimo pošiljku poslanu na adresu Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17, 10000 Zagreb koja sadrži isprintanu ispunjenu on-line prijavnicu te dokumentaciju rada u digitalnom obliku (CD, DVD). Molimo da pošiljke šaljete s napomenom ''Za T-HT nagradu''. Prijave poslane nakon 31. 12. 2014. smatrat će se nevažećima.

Link na on-line prijavnicu: www.t.ht.hr/msu/prijava/


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.