Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Književna večer: Camilla Stockmarr, danska spisateljica

petak, 28. 12. 2014. u 18.00 sati

Camilla Stockmarr boravi u Hrvatskoj na rezidencijalnoj razmjeni između Hrvatskog društva pisaca i Danskog društva pisaca. Tijekom studenog bila je u Kući Kamov u Rijeci, a ovoga tjedna gošća je MSU-a u programu Pisci u muzeju.

Na književnoj večeri, uz atoricu, Camillu Stockmarr sudjeluju i Nikola Petković,predsjednik HDP-a te Mišo Grundler, prevoditelj s danskog.

Moderira Jadranka Pintarić, PR MSU-a i književna kritičarka.

Danska spisateljica Camilla Stockmarr rođena je 1966. godine. Prvu je knjigu, zbirku kratkih priča, objavila 2000. godine. Prvi roman, Norino treće doba (Noras tredje alder), objavila je 2004. godine.

Za drugi roman, Prseljenje (Udflytterne) dobila je prestižnu trogodišnju stipendiju Danskog ureda za kulturu koja joj je omogućila rad na romanu Druga Obala (Den anden bred), nastavku Preseljenika, koji je i neposredan povod za njezin ovogodišnji rezidencijalni boravak u Hrvatskoj.

Rezidencijalni boravak Camille Stockmar redovita je djelatnost Hrvatskog društva pisaca - razmjene hrvatskih i danskih spisatelja i spisateljica, programa kojega je 2011. godine u dogovoru s danskim autorom Egonom Clausenom započeo Nikola Petković.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.