Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Nabaci ideju za bolju atmosferu!

Školica, od 28. studenog do 4. prosinca, izložba pobjedničkih radova s likovnog natječaja “Nabaci ideju za bolju atmosferu”

Natječaj su raspisale organizacije civilnog društva FSO (Forum za slobodu odgoja) i DOOR (Društvo za oblikovanje održivog razvoja) kako bi podignule svijest i povećale razumijevanje mladih o pitanjima energije, klime i klimatskih promjena. Natječaj je bio otvoren za polaznike vrtića, osnovnih i srednjih škola. Zaprimljeno je više od 200 radova, a najboljih 28 bit će izloženo u dvorani Školica od petka, 28.11.2014. do četvrtka, 4.12.2014.

Klimatske promjene nisu znanstvena spekulacija nego naša realnost, posljedice osjećamo već danas, a još više će ih osjećati generacije koje dolaze. Stoga je važno osvijestiti i mlade i one koji se bave poučavanjem mladih o povezanosti energije i klime te ih potaknuti da promišljaju o načinima na koje mogu djelovati da bi se klimatske promjene ublažile.

Velik broj prijava pokazao je da interes za ove teme postoji, da mladi uče o tome, razumiju probleme i žele djelovati u smjeru promjena. Prijavljeni radovi pokazali su i zavidnu razinu kreativnosti i inovativnosti u velikom broju oblika likovnog izričaja – slikama, crtežima, plakatima, stripovima, fotografijama i maketama. Da bismo krenuli stvarati održivu budućnost, treba prvo raspiriti područje mašte.

Izložba se održava u sklopu projekta CLICK – Povećanje razumijevanja klimatsko-energetske politike Europske unije i njenog utjecaja na svakodnevni život koji financira Europska unija, a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske

Projektni partneri:

DOOR (Društvo za oblikovanje održivog razvoja), Zagreb

FSO (Forum za slobodu odgoja), Zagreb

Focus (Društvo za sonaraven razvoj), Ljubljana


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.